Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη Συνέντευξη Τύπου της σειράς "Maestro" MEGA

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ “MAESTRO” ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Βρεθήκαμε στη Συνέντευξη Τύπου για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Maestro", που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο MEGA.

Έπειτα από σχεδόν 12 χρόνια αποχής από την ελληνική τηλεόραση, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τη σειρά “Maestro”, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:30 στο MEGA. Η σειρά αποτελείται από μόλις εννέα επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Η επιστροφή του αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός, αφού ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει καταφέρει να διαμορφώσει το δικό του, προσωπικό ύφος και στυλ στις σειρές του, με τη δραματουργία του να είναι απόλυτα αναγνωρίσιμη από το τηλεοπτικό κοινό. Παράλληλα, μεγάλο γεγονός αποτελεί και το ότι επανέρχεται στο MEGA, ένα κανάλι το οποίο τον ανέδειξε, τον έκανε αγαπητό και τον καθιέρωσε, αφού εκεί σημειώθηκαν οι τεράστιες επιτυχίες του: “Η ζωή μας μια βόλτα”, “Να με προσέχεις”, “Κλείσε τα μάτια”, “Δυο μέρες μόνο”, “4”.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου στα γυρίσματα του "Maestro" MEGA

Η νέα του σειρά είναι ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα, μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης, με την αναγνωρίσιμη κινηματογραφική ματιά, τη σεναριακή δεξιοτεχνία και την υψηλή αισθητική του. Πρόκειται για μία μεγάλη και εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή, με τα γυρίσματα να έχουν γίνει σε ατμοσφαιρικές τοποθεσίες στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα και με ένα ξεχωριστό καστ ταλαντούχων ηθοποιών να ενσαρκώνει τους πολυδιάστατους ήρωες που έφτιαξε ο δημιουργός.

Κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Χριστόφος Παπακαλιάτης, ο οποίος υποδύεται τον Ορέστη, έναν μουσικό που ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Το trailer της σειράς ήταν ήδη καθηλωτικό και η συνέχεια της αναμένεται ακόμη πιο συγκλονιστική.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: “Είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, αλλά σίγουρα η πιο καλή”

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και πολύ περήφανος για τη σειρά του, ενώ τη θεωρεί την καλύτερη δουλειά του μέχρι σήμερα. Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για τους δημοσιογράφους την Δευτέρα (26/09) στο Μουσείο Μπενάκη, ο ίδιος μοιράστηκε τις σκέψεις του για το “Maestro”, μίλησε για την επιθυμία του να αφηγηθεί μια κινηματογραφική ιστορία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους προς όλους τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και το κανάλι, που έγιναν αρωγοί στο να υλοποιηθεί το όραμά του.

«Είμαι πολύ περήφανος για το έργο αυτό, γιατί θεωρώ πως καλλιτεχνικά είναι μια μοναδική στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί. Είμαι εξαιρετικά τυχερός, γιατί χάρη στους συγκεκριμένους ηθοποιούς, η ιστορία απέκτησε νόημα και ουσία. Για μένα αυτό έχει σημασία. Να μπορείς να πεις την ιστορία σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτή να έχει νόημα. Η φωτογραφία, η μουσική, το μοντάζ, οι κάμερες και όλοι οι συνεργάτες, έχουν όλοι δώσει τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να φτιάξουμε ένα έργο στην γλώσσα μας, αλλά που θα μπορεί να σταθεί και παγκόσμια. Για μένα το “Maestro” είναι ίσως η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει, αλλά σίγουρα και η πιο καλή».

Είμαι πολύ περήφανος για το έργο αυτό, γιατί θεωρώ πως καλλιτεχνικά είναι μια μοναδική στιγμή.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στη Συνέντευξη Τύπου της σειράς "Maestro" MEGA

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι κάνει ξανά μια δουλειά στην τηλεόραση, δηλώνοντας πως είπε το “ναι” κατευθείαν, ενώ εξήγησε τον λόγο που τα επεισόδια είναι λίγα, αλλά και γιατί έκανε το “Maestro” σειρά και όχι ταινία.

«Ήμουν στη διαδικασία να κάνω την τρίτη μου ταινία και εκεί ήρθε το lockdown. Όλα πάγωσαν και έκαναν ένα βήμα πίσω, αλλά ήθελα εκείνη την περίοδο να είμαι δημιουργικός. Αποφάσισα να πω μια ιστορία, εξ ου και η σειρά ξεκινάει από όταν τελειώνει το lockdown. Ούτε καν σκέφτηκα ότι φεύγω από το σινεμά και πάω στην τηλεόραση. Όταν θέλεις να γράψεις μια ιστορία η οποία να έχει κινηματογραφική αφήγηση και κινηματογραφικό σενάριο, είναι δύσκολο να γράψεις 20 ή 30 ή 50 επεισόδια. Εγώ ήθελα να αφηγηθώ μια ιστορία και ήθελα να το κάνω με τον τρόπο που εγώ ξέρω και με τον τρόπο που εγώ θέλω να βλέπω κάτι στην τηλεόραση».

«Ήθελα να γράψω 8 πρωταγωνιστές, 8 μοντέλα ανθρώπων στην κοινωνία που ζούμε. Και μέσα από αυτούς τους 8 ήρωες, να βγουν οι ιστορίες. Σίγουρα τα κοινωνικά θέματα με απασχολούν πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν πολλές επιρροές από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου», ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα που πραγματεύεται η ταινία, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία και η ομοφοβία. «Σεναριακά, το γεγονός της βίας είναι που πυροδοτεί τα πάντα στη συγκεκριμένη σειρά. Η ιστορία ξεκινάει από αυτό και βλέπουμε πώς εξελίσσεται και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, που μπορεί να μην έχουν σχέση με το γεγονός».

Το γεγονός της βίας είναι που πυροδοτεί τα πάντα στη συγκεκριμένη σειρά και βλέπουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στους ήρωες.

Ο δημιουργός και οι ηθοποιοί της νέας σειράς "Maestro" στη Συνέντευξη Τύπου MEGA

Σχετικά με τους ηθοποιούς και τους χαρακτήρες, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε, επίσης, πως στις περιπτώσεις της Μαρίας Καβογιάννη και του Φάνη Μουρατίδη, είχε τους ίδιους και τις φωνές τους στο μυαλό του, οπότε έγραψε τους ήρωες “πάνω” τους, ενώ αυτός είναι κι ο λόγος που στη σειρά έχει κρατήσει τα πραγματικά τους ονόματα. Όσο για τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου και το πώς της έκανε την πρόταση, είπε:

«Την Χαρούλα Αλεξίου δεν την είχα στο μυαλό μου, απλά όταν τελείωσα το πρώτο επεισόδιο και άρχισα να γράφω το δεύτερο, άκουσα το τραγούδι “Προσευχή”. Κι έτσι όπως το άκουγα, οι στίχοι του μου έδιναν εικόνες. Ήταν ένα βράδυ που έγραφα και λέω “τι ωραία, να το κάνω εικόνα αυτό και να το μετά να το κάνω σκηνές”. Εκείνο το βράδυ καθόμουν και σκεφτόμουν “θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς; Την αρχηγό της οικογένειας; Έχω να χάσω τίποτα;”. Λέω “θα γράψω το επεισόδιο, θα της το στείλω, κι αν πει “όχι”, τι να κάνουμε”. Έτσι κι έγινε, και τελικά είπε ναι. Και θέλω να πω πως είναι συγκλονιστική ηθοποιός και απίστευτη κωμική ηθοποιός, επίσης. Θα το δείτε!».

Χαρούλα Αλεξίου: “Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω και να δικαιώσω τον Παπακαλιάτη”

Με τη σειρά της μίλησε και η Χαρούλα Αλεξίου, την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά σε έναν τηλεοπτικό ρόλο, η οποία αναφέρθηκε στην εμπειρία της. Η αγαπημένη και καταξιωμένη ερμηνεύτρια ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους ηθοποιούς, γιατί την αγκάλιασαν αμέσως και την έκαναν να αισθανθεί άνετα από την πρώτη στιγμή, ενώ δήλωσε με χιούμορ πως στη σκηνή που γύριζε με την Μαρία Καβογιάννη έχασε τα λόγια της, γιατί σκεφτόταν “τώρα εγώ παίζω με την Καβογιάννη;”.

Η Χαρούλα Αλεξίου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Μαρία Καβογιάννη MEGA

«Ο Χριστόφορος μου το έκανε πολύ εύκολο. Βέβαια, εγώ έχω μάθει να κάνω πάρα πολλές πρόβες στο τραγούδι, ο Χριστόφορος δεν μου τις έκανε. Να μαθαίνεις τον ρόλο σου και να βρίσκεσαι μπροστά σε μία κάμερα και να πρέπει να είσαι και σωστός. Τελείωσε η σειρά και ήμουν γεμάτη αμφιβολίες. Και δεν μας άφηναν να δούμε και τίποτα. Για μένα ήταν μια πάρα πολύ ωραία περιπέτεια. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω, ήθελα να τον δικαιώσω και νομίζω ότι τον είδα πολλές φορές ευχαριστημένο. Και νομίζω ότι μπορώ να το συνεχίσω».

Γυρίζαμε μια σκηνή με τη Μαρία και έχασα τα λόγια μου, γιατί σκεφτόμουν “τώρα εγώ παίζω με την Καβογιάννη”;

Σχετικά με το πώς βλέπει τον εαυτό της τώρα, αφότου ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, και αν της αρέσει το αποτέλεσμα, είπε: «Μ’ αρέσει, τον αγαπάω, γιατί αγαπάω αυτή την περσόνα που υποδύομαι. Είναι μία γυναίκα που δεν έζησε τον έρωτά της όπως θα ήθελε, που ήθελε να τραγουδήσει αλλά δεν το κατάφερε ποτέ, γιατί δεν την άφησε η οικογένειά της. Και έχει ρίξει πια όλη της την ενέργεια και όλο της το πάθος για την μουσική στα εγγόνια της. Αυτό ξαναζώ μέσα μου».

Το ταξίδι του “Maestro” στο εξωτερικό και ο Β’ κύκλος

Όσοι είχαν διαβάσει τις πρώτες πληροφορίες για το γεγονός ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην τηλεόραση, θυμούνται πως ο τίτλος της σειράς του θα ήταν «Ο Δάσκαλος». Ο δημιουργός εξήγησε τον λόγο που η σειρά ονομάστηκε, τελικά, “Maestro”.

Όπως είπε: «Υπάρχει η πρόθεση η σειρά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, γίνονται ήδη κάποιες συζητήσεις και κάποιες κινήσεις. Ήθελα έναν τίτλο που να εκφράζει και το σενάριο και τους ήρωες – φυσικά και τον κεντρικό ήρωα – , αλλά και που να μπορεί να σταθεί επάξια σε όλες τις χώρες. Μετέπειτα, σκέφτηκα πως ο τίτλος εκφράζει και τον άνθρωπος αυτός που διευθύνει, που είναι υπεύθυνος για να παιχτούν όλα τα κομμάτια και τα όργανα σωστά».

Ο δημιουργός και οι ηθοποιοί της νέας σειράς "Maestro" στη Συνέντευξη Τύπου MEGA

Θα γίνει και δεύτερος κύκλος. Έχω γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο.

Τέλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη, αφού επιβεβαίωσε πως το “Maestro” θα έχει και δεύτερο κύκλο, ενώ εξομολογήθηκε πως έχει γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο.

«Είναι κάτι που συζητάμε, είναι κάτι που το κανάλι θέλει πάρα πολύ. Αρχικά, δεν ήξερα αν ήθελα εγώ, αν μπορούσα να γράψω δεύτερο κύκλο. Όμως, ήδη από τη μέση των γυρισμάτων και βλέποντας το μοντάζ και το υλικό, είδα ότι οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί πήγαν τους ήρωες εκεί που, εγώ σαν δημιουργός, έβλεπα ότι μπορούν να πάνε. Έβλεπα ότι, όντως, αυτοί οι ήρωες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Αυτό δίνει απίστευτη δύναμη σε έναν δημιουργό. Με το συγκεκριμένο καστ, λοιπόν, ναι, είναι κάτι που μπορώ και θέλω να το κάνω. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όχι μόνο θέλουμε να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά, αλλά θέλουμε να τον πάμε και λίγο παραπάνω. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα τα καταφέρουμε».

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version