Οι Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" Pinelopi Gerasimou

ΟΙ PLANET OF ZEUS “ΨΟΦΑΝΕ” ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Planet of Zeus, Μπάμπης Παπανικολάου, μιλά στο The Magazine λίγο πριν την ψηφιακή συναυλία τους στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Οι Planet of Zeus δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είτε τους ακολουθείς φανατικά, είτε έχεις ακούσει κάποια τραγούδια τους, γνωρίζεις πως πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες και διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες. Σπάζοντας τα χωροχρονικά και μουσικά όρια, το συγκρότημα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του με κάθε δίσκο που φτιάχνει, όπως ο πιο πρόσφατος “Faith in Physics”, αλλά και με κάθε live εμφάνισή του, όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός.

Ανήσυχοι, δημιουργικοί, χωρίς να επαναπαύονται στην επιτυχία τους και την αγάπη του κόσμου, οι Planet of Zeus αναζητούν πάντοτε την σπίθα για να βάλουν φωτιά για ακόμη μια φορά.

Αυτό κάνουν και στην αποψινή συναυλία τους στη σκηνή του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”, που θα μεταδοθεί στις 21:00 στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Η κινηματογραφημένη live performance τους, σε επιμέλεια και σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή, αποτελεί μέρος του ψηφιακού πρότζεκτ STAGES A/LIVE, το οποίο διοργανώνει συναυλίες με απρόσμενους καλλιτέχνες σε απρόσμενα μέρη, υποστηρίζοντας τις ανεξάρτητες ελληνικές μουσικές της χώρας.

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο γκρουβάτο πάρτυ τους, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Planet of Zeus, Μπάμπης Παπανικολάου, μιλά στο The Magazine για την εμπειρία τους.

Οι Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" Pinelopi Gerasimou

Πάνω που οι συναυλίες είχαν επιστρέψει, ήρθαν ξανά οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στον καλλιτεχνικά δρώμενα. Σας έχει στοιχίσει αυτή η συνεχής αβεβαιότητα; Τι σας δίνει δύναμη και αισιοδοξία;

Πρακτικά στην μπάντα όλη αυτή η κατάσταση έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Ακυρώθηκε στη μέση μια πολύ επιτυχημένη ευρωπαϊκή μας περιοδεία για παράδειγμα. Οι Planet of Zeus είναι ο ορισμός της live μπάντας και τα στερητικά μας σε κάποιες φάσεις βάρεσαν “κόκκινο”.

Από την άλλη μεριά, είμαστε μια ομάδα που κρατάει πάνω από 20 χρόνια μαζί. Έχουμε ξαναπεράσει δύσκολες καταστάσεις και τις έχουμε ξεπεράσει. Έχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος μας, συνεχίζοντας να μας δείχνει την αγάπη του επικοινωνώντας μαζί μας. Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τόσο καλό κόσμο μαζί μας.

Οι Planet of Zeus είναι μια μπάντα που ψοφάει να κάνει συναυλίες

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα προβληθεί η συναυλία σας στην ενότητα Stages A/Live του Ιδρύματος Ωνάση. Τι ακριβώς θα ακούσουμε; Τι έχετε ετοιμάσει; Πώς ήταν η εμπειρία;

Καταρχάς να πω πως η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος και ντύθηκε ακόμα πιο όμορφα από την παραγωγή. Η συνεργασία μας με όλους τους συντελεστές ήταν άψογη. Ευχαριστούμε πολύ όποιον εργάστηκε για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως είπα και πιο πάνω οι Planet είναι μια μπάντα που “ψοφάει” να κάνει συναυλίες. Ποτέ δε μας ένοιαξε αν παίζουμε σε μεγάλα ή μικρά stages, ανοιχτά ή κλειστά. Ο κόσμος που μας ακολουθεί και στις εμφανίσεις μας γνωρίζει. Προφανώς δεν θα χαριζόμασταν ούτε αυτή την φορά. Όποιος έχει ξαναδεί μια συναυλία μας, ξέρει τι να περιμένει και όποιος όχι, έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να μας μάθει.

Στο set υπάρχουν τραγούδια από όλες τις φάσεις μας καθώς και ένα τραγούδι που δεν έχει παιχτεί live.

Οι Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" Pinelopi Gerasimou

Έχετε παίξει σε πολλά και διαφορετικά stages ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” ένας χώρος κόντρα στο ύφος σας και ταυτόχρονα μια πρόκληση;

Τίποτα δεν είναι κόντρα στο ύφος μας. Έχουμε παίξει από ποταμόπλοια μέχρι σε τρύπες για ελάχιστο κόσμο. Από στάδια και festivals μέχρι καταλήψεις. Η μπάντα κατά την γνώμη μου φέρνει πολύ εύκολα τον χώρο στα μέτρα της με την ενέργεια και την επικοινωνία της με τον κόσμο.

Αντιθέτως, θα έλεγα ότι ο συγκεκριμένος χώρος και ο τρόπος που ντύθηκε από την παραγωγή μας ταίριαζε γάντι. Νιώσαμε οικεία κατευθείαν.

Έχουμε παίξει από ποταμόπλοια μέχρι σε τρύπες για ελάχιστο κόσμο

Όπου κι αν εμφανιστείτε, το μεγάλο πλήθος του κόσμου που θα παρευρεθεί είναι δεδομένο, το ίδιο και η αποθέωση που θα βιώσετε on stage από αυτό. Πώς αισθανθήκατε που παίξατε χωρίς κοινό; Ήταν δύσκολο χωρίς την ενέργεια του κόσμου και την άμεση αλληλεπίδραση με αυτόν την στιγμή του live;

Ήταν όντως μια πρόκληση στην οποία ανταπεξήλθαμε επιτυχώς. Ο κόσμος μας, βέβαια, μας έλειψε, αλλά η μπάντα είναι έμπειρη και πιστεύω πως φτιάξαμε κάτι πολύ όμορφο.

Η εμπειρία από τις συναυλίες στο εξωτερικό βοηθάει σε αυτό. Δεν έχουν όλες οι πόλεις την ίδια προσέλευση κόσμου. Στα μικρά stages, με λίγο κόσμο «ψήνεσαι» και γίνεσαι καλύτερος παίχτης. Μπαίνεις στο «zone» και μετά όλα γίνονται αυτόματα αρκεί να βάλεις την ψυχή σου.

Οι Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" Pinelopi Gerasimou

Το τελευταίο σας άλμπουμ “Faith in Physics” αποτελεί μια εύστοχη αποτύπωση της παράλογης εποχής που ζούμε. Τι συμβολίζει για εσάς; Πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Είναι ακριβώς αυτό. Τα τραγούδια από τα μάτια ενός παρατηρητή της παράνοιας που ζούμε. Παράλληλα, είναι έκδηλη καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου η πίστη μας στον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση. Αυτόν που νοιάζεται, αυτόν που δεν αντέχει την ανισότητα και αυτόν που αντιστέκεται.

Έχουμε πίστη στον άνθρωπο που βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση

Τι μπορείτε να μας πείτε για το 6ο άλμπουμ σας; Σε τι φάση βρίσκεται και πότε να το περιμένουμε;

Αυτή την περίοδο είμαστε σχεδόν καθημερινά κλεισμένοι στο στούντιο μας συνθέτοντας τα νέα μας τραγούδια για τον επόμενο δίσκο μας. Περιμένουμε, επίσης, μια Αμερικάνικη περιοδεία και διάφορες εμφανίσεις μας μέσα στο καλοκαίρι.

Συντονιστείτε εδώ για να δείτε τη συναυλία:

Planet of Zeus live στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 21:00, STAGES A/LIVE στο Onassis Channel στο YouTube

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα