Οι πρωταγωνιστές της νέας παγκόσμιας επιτυχίας του Netflix, Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Netflix

QUEEN CHARLOTTE: ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ NETFLIX

Ποια ήταν η πραγματική βασίλισσα Σάρλοτ, πόσα παιδιά έκανε, ήταν όλα τόσο ανεπρόκοπα και πού χάθηκε ο Ρέινολντς. Το Magazine απαντά σε απορίες που δημιούργησε το Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Το Queen Charlotte: A Bridgerton Story έχει χαράξει πορεία για να γίνει η πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix.

Ως εκ τούτου, το Magazine παρουσιάζει τους λόγους αυτής της επιτυχίας. Δηλαδή, ποια ήταν πραγματικά, η βασίλισσα Σάρλοτ, πόσα παιδιά απέκτησε με τον βασιλιά Γεώργιο τον 3ο, πόσο αχαΐρευτα ήταν αυτά (τα οποία εξευτελίζει σε κάθε σκηνή) και πού εξαφανίστηκε ο ‘Ρέινολντς’ -απορία με την οποία μείναμε όσοι έχουμε δει όλα τα επεισόδια.

Αν δεν τα έχεις δει, να ζητήσω συγγνώμη για το spoiler. Αλλά δεν σου είπα και τίποτα. Δηλαδή, ούτε όσοι είδαμε τη σειρά ξέρουμε τι απέγινε αυτός ο άνθρωπος.

Την πρώτη εβδομάδα της ύπαρξης της συγκεκριμένης σειράς στην πλατφόρμα (η πρεμιέρα έγινε στις 4/5), συγκέντρωσε σχεδόν 150 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.

Πλέον έχει ξεπεράσει τις 307.000.000 ώρες, παγκοσμίως, με μόλις 6 ώρες παραγωγής.

Κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας μιας ώρας, την στιγμή που όλα τα άλλα ‘μέλη’ του ΤΟΡ10 έχουν τουλάχιστον 8 επεισόδια.

Στο Νο1 της λίστας με τις περισσότερες ώρες στις πρώτες 28 ημέρες προβολής του πρώτου επεισοδίου σε κάθε χώρα (κριτήριο που έχει θέσει το Netflix για τη λίστα όλων των εποχών) βρίσκεται η τέταρτη σεζόν του Stranger Things (1.352.090.000 ώρες). Ακολουθεί το Wednesday (1.237.150.000) και στο Νο3 είναι το Dahmer (856.220.000).

H πρώτη σεζόν του Βridgerton είχε 625.490.000 ώρες και η δεύτερη 656.260.000.

Στο Νο1 της λίστας με τις μη αγγλόφωνες σειρές είναι το Squid Game, με 1.650.450.000 ώρες στις πρώτες 28 ημέρες προβολής.

Ποια ήταν στην πραγματικότητα η βασίλισσα Σάρλοτ

H βασίλισσα Σάρλοτ. Royal Collection Trust

Σύμφωνα με το αρχείο της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, η Σοφία Σάρλοτ του Μεκλεμβούργου-Στρέλιτς (βλ. μικρό γερμανικό δουκάτο στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1744.

Αυτό που δεν αναφέρει το Παλάτι είναι οι ισχυρισμοί πως μπορεί να ήταν μαύρης ή υποσαχάριας καταγωγής, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν στα μέσα του 20ου αιώνα.

Ήταν η μικρότερη κόρη του Δούκα Καρόλου Λουδοβίκου Φρειδερίκου (του Μεκλεμβούργου-Στρέλιτς) και της πριγκίπισσας Ελισάβετ Αλμπερτίνα του Σαξ-Χίλντμπουργχάουζεν.

  • Όταν ο βασιλιάς Γεώργιος Γ’ της Βρετανίας διαδέχθηκε τον θρόνο το 1760, ήταν 22 ετών και άγαμος. Η 17χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ ήταν προφανής επιλογή για σύζυγος του -καθώς όλα αφορούσαν τις δυναμικές και την ισχυροποίηση κάθε ηγέτη.
  • Τον Ιούλιο του 1761 ο βασιλιάς ανακοίνωσε στο συμβούλιο του την πρόθεσή του να παντρευτεί την πριγκίπισσα. Ακολούθως, ομάδα ομάδα συνοδών, με επικεφαλής τον κόμη του Χάρκορτ, αναχώρησε για τη Γερμανία για να συνοδεύσει την Σάρλοτ στην Αγγλία.
  • Έφτασαν στις 14 Αυγούστου 1761 και έγιναν δεκτοί από τον αδελφό της Σάρλοτ, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο γάμου.
  • Ακολούθησαν τρεις ημέρες εορτασμών και στις 17 Αυγούστου η πριγκίπισσα αναχώρησε για τη Βρετανία. Το ταξίδι ήταν δύσκολο (μεταξύ άλλων έζησε τρεις καταιγίδες εν πλω) πριν η αποστολή φτάσει στο Λονδίνο στις 8/9.
  • Έξι ώρες αργότερα, τελέστηκε ο γάμος, στο βασιλικό παρεκκλήσι του Παλατιού του Σεντ Τζέιμς. Η στέψη έγινε στις 22/9.

Πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου έγγαμου βίου, το ζεύγος απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Γεώργιο τον Δ’, ο οποίος αργότερα έγινε βασιλιάς.

Ακολούθησαν άλλα 14 παιδιά, για τα οποία θα ‘μιλήσουμε’ στη συνέχεια.

Προς το παρόν κράτα πως η Σάρλοτ αγόρασε τον Οίκο Φρόγκμορ, στο πάρκο του Ουίνσντορ, ως εξοχικό για εκείνη και τις ανύμφευτες κόρες της.

Μεταξύ άλλων, ήταν φιλόμουση και μαθήτρια του Γιόχαν Κρίστιαν Μπαχ (11ος γιος του Γιόχαν Σεμπάστιαν), ενώ ο 8χρονος Αμαντέους Μότσαρτ έπαιζε μουσική για τη βασίλισσα. Αργότερα της αφιέρωσε το Opus 3.

Η Σάρλοτ ήταν και ερασιτέχνης βοτανολόγος. Εξάσκησε το χόμπι στους κήπους του Κιου, που στη σειρά του Netflix τους βλέπεις ως τον περιβάλλοντα χώρο του Παλατιού που ζούσε ο βασιλιάς και μετά το γάμο του.

Πέραν όλων αυτών, η συγκεκριμένη βασίλισσα ίδρυσε πολλά ορφανοτροφεία, ενώ έγινε και προστάτιδα του Γενικού Νοσοκομείου που σήμερα είναι γνωστό ως Νοσοκομείο της Βασίλισσας Σάρλοτ και του Τσέλσι.

Πάντα σύμφωνα με τα αρχεία της βασιλικής οικογένειας, αρχικά η Σάρλοτ δεν γνώριζε πως ο Γεώργιος είχε το πρώτο περιστατικό ψυχικής ασθένειας το 1765.

Οι νόμοι της εποχής ανέφεραν πως εάν ο Βασιλιάς έχανε για πάντα τη δυνατότητα να κυβερνάει, η Σάρλοτ θα γινόταν αντιβασιλέας.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας του Γεωργίου το 1788, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ της Σάρλοτ και του πρωτότοκου γιου της, για τη θέση του αντιβασιλέα.

Αποφασίστηκε η θέση να πάει στον Γεώργιο τον Δ’, εάν ο βασιλιάς κρινόταν ως μόνιμα παράφρων. Παράλληλα, θα γινόταν κηδεμόνας του ιδίου και των ανήλικων παιδιών του η Σάρλοτ. Αυτό συνέβη από το 1811, έως το 1818, όταν η βασίλισσα πέθανε.

Θάφτηκε στο παρεκκλήσι του Σεντ Τζορτζ, στο κάστρο του Ουίνσδορ. Εκεί που αναπαύονται και η Ελισάβετ, με τον Φίλιππο.

Πόσο αχαΐρευτα ήταν τα παιδιά της Σάρλοτ

Το επίσημο σπίτι της οικογενείας ήταν το Παλάτι του Σεντ Τζέιμς. Ο βασιλιάς ωστόσο, αγόρασε έκταση που ήταν κοντά: εκεί όπου σήμερα είναι αυτό που σήμερα ξέρουμε ως Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Επειδή τα 14 από τα 15 παιδιά του βασιλικού ζεύγους γεννήθηκαν εκεί, έγινε γνωστό ως ο Οίκος της Βασίλισσας.

Τα 13 κατάφεραν να ενηλικιωθούν (ο Οκτάβιος και ο Αλβέρτος πέθαναν από ανεμοβλογιά, σε ηλικία 4 και 2 χρόνων αντίστοιχα). Η νεαρότερη κόρη, Εμίλια απεβίωσε στα 27 από φυματίωση.

Τα παιδιά του βασιλικού ζεύγους δεν ήταν όσο ‘αχαΐρευτα’ παρουσιάζονται στη σειρά.

Τα αγόρια είχαν ερωμένες, ένα είχε και παιδιά εκτός γάμου, αλλά γενικότερα η Μαίρη έπαιξε ρόλο κλειδί στην τραγική ιστορία του πατέρα της, ενώ ο Αύγουστος ήταν προοδευτικός φιλελεύθερος, ο οποίος είχε συμβολή στην κατάργηση του δουλεμπορίου και την άρση των αστικών περιορισμών για τους Εβραίους.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το στέμμα ο Γεώργιος ο Δ’ έγινε διάδοχος του θρόνου, τον οποίον απήλαυσε για μόλις μια δεκαετία, καθώς πέθανε το 1830.

Η κόρη του Σάρλοτ, πέθανε ανήμερα της γέννηση της, άρα δεν υπήρχε διάδοχος της ‘γραμμής’ του.

Η βασίλισσα Σάρλοτ, ο βασιλιάς Γεώργιος και έξι από τα 15 παιδιά τους. Royal Collection Trust

Έτσι βρέθηκε στο Νο1 της ιστορικής λίστας ο Φρειδερίκος (Δούκας της Υόρκης), αξιωματικός στρατού. Του αφαίρεσαν όλα τα γαλόνια και τους τίτλους (κάτι που συνέβη και στον νυν Δούκα της Υόρκης, Άντριου), όταν έγινε γνωστό πως η ερωμένη του πουλούσε τίτλους στον στρατό. Το Κοινοβούλιο έκρινε πως εκείνος δεν είχε εμπλοκή.

Το μόνο που είχε να κάνει για να φορέσει το στέμμα ήταν να ζήσει περισσότερο από τον Γεώργιο τον Δ’. Δεν τα κατάφερε (πέθανε το 1827). Δεν είχε αποκτήσει παιδιά με την επίσημη σύζυγο του, πριγκίπισσα Φρειδερίκη Σάρλοτ της Πρωσίας, γιατί δεν άντεχε ο ένας τον άλλον (μετά το γάμο ο καθένας πήγε στο παλάτι του).

Κατά συνέπεια, διάδοχος έγινε ο επόμενος γιος της Σάρλοτ, Ουίλιαμ. Από τα 13 ήταν μέλος του βασιλικού ναυτικού, ενώ πήρε μέρος και σε μάχες. Έγινε ναύαρχος όταν αποφάσισε να αποστρατευτεί επέστρεψε στην Αγγλία για να ζήσει με την ερωμένη του, την ηθοποιό Ντοροθία Τζόρνταν με την οποία απέκτησαν 10 παιδιά σε 20 χρόνια σχέσης. Έζησαν τα 8.

Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει βασιλιάς, την εγκατέλειψε, συμφωνώντας να κάνει κατάλληλο γάμο με αντάλλαγμα την πληρωμή του τεράστιου χρέους του από το Κοινοβούλιο.

Η εκλεκτή ήταν η πριγκίπισσα Αδελαΐδα του Σαξ-Μέινινγκεν. Είχε τέσσερις εγκυμοσύνες, αλλά κανένα παιδί δεν έζησε για περισσότερους από 3 μήνες.

Να σημειωθεί επίσης, εδώ πως μετά το θάνατο της κόρης του Γεωργίου του Δ’, όλοι οι έως τότε ανύμφευτοι αδελφοί του (Ουίλιαμ, Εδουάρδος, Αδόλφος) έσπευσαν να τακτοποιηθούν για να ‘γεμίσει’ η γραμμή διαδοχής, χωρίς όμως επιτυχία. Ο γάμος του Αυγούστου ακυρώθηκε γιατί παραβίασε νόμο, ενώ ο Ερνέστος Αύγουστος ήταν μεν παντρεμένος, αλλά όσα παιδιά είχε αποκτήσει δεν ενηλικιώθηκαν.

Έτσι, πήρε το στέμμα η 17χρονη Βικτόρια (η γνωστή), κόρη του τέταρτου γιου και πέμπτου παιδιού της Σάρλοτ, Εδουάρδου. Έγινε πατέρας στα 51 του χρόνια. Νωρίτερα και δη όταν υπηρετούσε στο Γραφείο Στρατού σε θέσεις στο εξωτερικό, είχε σειρά από ερωμένες.

Πέθανε έξι ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του και πριν συμπληρώσει το πρώτο έτος ζωής της η Βικτόρια.

Ο Γεώργιος ο Γ’ φέρεται να μην ήθελε οι κόρες του να βρεθούν σε γάμους που δεν τους φέρονταν καλά (σαν κι αυτές που είχαν οι αδελφές του) και απέρριπτε τους υποψηφίους. Φρόντισε και να τους δώσει πολλά εφόδια (έκαναν πάσης φύσεως μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών ξένων γλωσσών).

Η πρωτότοκη κόρη, Σάρλοτ έγινε η πρώτη που παντρεύτηκε, όταν ήταν 31. Σύζυγος της έγινε ο ύψους; 2.12 χήρος βασιλιάς του Βάρτμπουργκ, Φρειδερίκος Ι. Παρεμπιπτόντως, η κόρη του Κατερίνα είχε παντρευτεί το νεαρότερο αδελφό του Ναπολέοντα, Ζερόμ.

Τι απέγινε ο ‘Ρέινολντς’ που ‘εξαφανίζεται’ κάπου προς το τέλος;

Πριν ακόμα πέσουν μπροστά σου οι τίτλοι τέλους, σου δημιουργείται μια απορία: γιατί εξαφανίστηκε ο Ρέινολντς, πρωταγωνιστής της σχέσης που μας κέρδισε και υπήρχε στο παρασκήνιο της σχέσης της Σάρλοτ με τον Γεώργιο;

Ενώ βλέπουμε το άλλο μισό αυτής της σχέσης, Μπρίμσλι να μεγαλώνει, ο Ρέινολντς δεν ‘υπάρχει’ από ένα σημείο κι έπειτα.

Τι απέγινε;

Πέθανε;

Αποχώρησε αφότου ο βασιλιάς κρίθηκε ως μόνιμα παράφρονας και άρα ο εξ απορρήτων του έμεινε χωρίς δουλειά;

Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μπρίμσλι, Χιου Σακς σε συνέντευξη του στο Vulture “υπήρχε στο σενάριο μια σκηνή που δεν γυρίσαμε, γιατί κόπηκε. Σε αυτήν πήγαινα να συναντήσω τον μεγαλύτερο Ρέινολντς.

Ήταν ο έρωτας της ζωής του. Για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούσαν να μείνουν μαζί. Στην σκηνή που δεν ‘γυρίστηκε’ περνούσε ο ένας δίπλα από τον άλλον σε μια στιγμή που δεν ήταν τοξική. Εκείνη την εποχή, το να είσαι ομοφυλόφιλος τιμωρούνταν με απαγχονισμό”.

Η συγγραφέας του Bridgerton, Τζούλια Κουίν ομολόγησε πως εξεπλάγη που δεν είδε τον Ρέινολντς σε ηλικιωμένη ‘έκδοση’. “Θυμάμαι σκεφτόμουν ‘μα πού είναι αυτή η συζήτηση; Ξέρω ότι ήταν στο σενάριο’. Θα ήθελα να τη δω, γιατί ήταν μια όμορφη στιγμή”.

Η παραγωγή είχε άλλη άποψη.

Η σειρά προβάλλεται στο Netflix.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα