Επεισόδια στην Κερατέα

Επεισόδια στην Κερατέα
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας, που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Πετροπόλεμος και μολότοφ τη νύχτα

Άλλη μία νύχτα έντασης πέρασαν οι κάτοικοι στην Κερατέα, ενώ σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδες κατοίκων και άλλων ατόμων της περιοχής συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες και μολότοφ. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Τα επεισόδια ωστόσο, δεν πήραν μεγάλη έκταση και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως για τη συνέχιση κατασκευής της “Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων” στη θέση Βραγόνι της Κερατέας.

Ο Δήμος ζητούσε να αναιρεθεί η από 30.7.2009 υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκε μέχρι 30.10 2013, η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην Κερατέα, καθώς όπως υποστηρίζει η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη όχι μόνο στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας αλλά πολύ περισσότερο στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα