Χαλκιδική: Σύλληψη προϊσταμένων δήμου και περιφερειακής ενότητας για δωροδοκία και εκβίαση

Χαλκιδική: Σύλληψη προϊσταμένων δήμου και περιφερειακής ενότητας για δωροδοκία και εκβίαση

Δύο προϊστάμενοι τμημάτων του δήμου Χαλκιδικής και της οικείας περιφερειακής ενότητας και ένας ιδιώτης εμπλέκονται σε κύκλωμα που "βοηθούσε" στην έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων

Έναν 50χρονο και μια 46χρονη, προϊστάμενοι τμημάτων σε δήμο της Χαλκιδικής και στην οικεία περιφερειακή ενότητα, συνέλαβε η αστυνομία.

Εκτός από τους προαναφερόμενους, στα χέρια των αρχών έπεσε και ένας 65χρονος ημεδαπός ιδιώτης. Όλοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία, εκβίαση, ηθική αυτουργία σε εκβίαση και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Η “περίεργη” δράση των προϊσταμένων αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ο οποίος κατά τη διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το κατάστημα του πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Έτσι απευθύνθηκε στον 65χρονο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως “μεσάζοντας σε τακτοποιήσεις” αδειών καταστημάτων. Ο 65χρονος του ζήτησε το ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Οι δύο άνδρες κανόνισαν ραντεβού, με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν τη στιγμή που έπαιρνε το προαναφερόμενο ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 65χρονος θα κρατούσε τα 100 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα έδινε στον 50χρονο υπάλληλο του δήμου και αυτός στην 46χρονη υπάλληλος της περιφερειακής ενότητας, η οποία ήταν αρμόδια για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων.

Επακόλουθο ήταν να συλληφθούν και οι δύο τελευταίοι, οι οποίοι μαζί με τον 65χρονο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα