Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος

ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - ΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.             ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ )
ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - ΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ ) EUROKINISSI

Εικόνα ανάλογη με τη χθεσινή αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προγραμματισμό δράσης της ΓΕΝΟΠ. Αναμένεται το πρόγραμμα από τη ΔΕΗ

Διακοπές ρεύματος και σήμερα Τρίτη θα γίνουν σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι διακοπές αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τις 12.00 και θα είναι και πάλι ωριαίες, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν οι μονάδες που έχουν «σβήσει» από χθες.

Αν, όπως αναφέρουν ορισμένες προβλέψεις, η ζήτηση ρεύματος σήμερα είναι χαμηλότερη από χθες, λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, τότε η ΓΕΝΟΠ θα θέσει εκτός μία ακόμη μονάδα ώστε να γίνουν διακοπές ρεύματος οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλο θα είναι «λελογισμένες».

 Οι περικοπές στην ηλεκτροδότηση γίνονται με βάση πρόγραμμα που εκπονεί η ΔΕΗ, και ενεργοποιείται ύστερα από εντολή του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) εφόσον κρίνεται ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά ενέργειας και κατά συνέπεια δημιουργείται κίνδυνος γενικής κατάρρευσης (μπλακ άουτ) του συστήματος. Οι διακοπές ρεύματος είναι κυλιόμενες, διάρκειας μιας ώρας περίπου ανά περιοχή.

Ανοιχτό παραμένει, στο μεταξύ, το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τα επόμενα 24ωρα, μετά την επιστροφή του από το Συμβούλιο Εκοφίν στο Λουξεμβούργο.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου και υπήρξε άκαρπη, όπως και η συνάντηση της επόμενης ημέρας με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν ότι είναι πιθανό να γίνει νέα συνάντηση αύριο ή την Πέμπτη, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί ραντεβού. Αίτημα της απεργίας είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα των διακοπών αναμένεται να ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της ( www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210 9298100 για να ενημερωθούν.

"Σταματήστε τις διακοπές ρεύματος"

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενη σχετικά με την απόφαση που πήρε το συνδικάτο εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να προχωρήσει, στο πλαίσιο κινητοποιήσεών του, σε επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος.

Αναφερόμενη στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως «δεν μπορεί μια κοινωνική τάξη να χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους που είναι καταστροφικές για άλλες τάξεις» και επισημαίνει πως «τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δεν μπορεί να κατεβάζει τους διακόπτες».

Στην επιστολή της, η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι ήδη οι ιδιοκτήτες καταστηματαρχών διατροφής, ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων, προσανατολίζονται στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου. Ζητά ακόμη από τη ΓΕΝΟΠ να ανακαλέσει την απόφασή της και επισημαίνει πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστεί να προσφύγει και αυτή στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πρόγραμμα διακοπών της ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network