Συνελήφθη στην Ουρουγουάη καταζητούμενος Ιταλός μαφιόζος

Συνελήφθη στην Ουρουγουάη καταζητούμενος Ιταλός μαφιόζος

Στα χέρια των αρχών κατέληξε μετά από 20 χρόνια ερευνών στέλεχος της μαφίας της Καλαβρίας.

Σε ξενοδοχείο στο Μοντεβιδέο συνελήφθη την Παρασκευή ο επί 20 και πλέον χρόνια καταζητούμενος από τις ιταλικές αρχές, Ρόκο Μοράμπιτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ουρουγουάης.

Προεξέχον μέλος της μαφίας της Καλαβρίας “Ντραγκέτα” και ένας από τους πέντε πιο καταζητούμενους Ιταλούς, ο Μοράμπιτο καταζητείτο στην Ιταλία από το 1994, ενώ διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του είχε εκδώσει η Ιντερπόλ, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στην Ιταλία.

Tο 1994, ιταλικό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει ερήμην σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουρουγουάης, μετά από εξάμηνη έρευνα αποδείχθηκε ότι ο Μοράμπιτο εισήλθε στη χώρα το 2001 με πλαστό βραζιλιάνικο διαβατήριο, χρησιμοποιώντας το όνομα Φρανσίσκο Καπελέτου, ενώ την τελευταία δεκαετία ζούσε σε μία βίλα στην επαρχία της πόλης Μαλδονάδο, κοντά στο θέρετρο Πούντα ντελ Έστε.

This photo released by Uruguay's Interior Ministry on Monday, Sept. 4, 2017 shows a swimming pool in the backyard of the villa where Italian mafia fugitive Rocco Morabito lived in the luxury resort town of Punta del Este, Uruguay. Morabito, a top crime syndicate boss on the run from Italy since 1994, was arrested on Sunday, Sept. 3 in Uruguay where he was living under an alias and using a false Brazilian passport, authorities said Monday. (Uruguay Interior Ministry via AP) AP

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ουρουγουανικού υπουργείου, το μεγάλο λάθος του Μοραμπίντο, που οδήγησε στη σύλληψή του ήταν η εγγραφή της κόρης του σε τοπικό σχολείο, για την οποία χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα, με αποτέλεσμα οι ιταλικές αρχές να επιβεβαιώσουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Κατά την σύλληψή του βρέθηκαν 13 κινητά τηλέφωνα, ένα αυτόματο όπλο, 12 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και πάνω από 250.000 δολάρια σε διάφορα νομίσματα.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν μία Mercedes του 2015 και ένα πορτογαλικό διαβατήριο στο πλαστό βραζιλιανικό όνομά του. Η σύζυγός του-από την Αγκόλα με πορτογαλικό διαβατήριο- συνελήφθη επίσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ο Μοραμπίτο αντιμετωπίζει 3 κατηγορίες πλαστογραφιας και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης στην Ιταλία, όπου αναμένεται να εκτίσει την 30ετή ποινή που του είχε επιβληθεί πριν από 20 χρόνια.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, CNN  Φωτογραφίες: Ιταλική αστυνομία και Υπουργείο Εσωτερικών Ουρουγουάης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα