Συνήγοροι Λαυρεντιάδη: Κινείται με τροχήλατο καρότσι. Είναι με το ένα πόδι στον άλλο κόσμο

Συνήγοροι Λαυρεντιάδη: Κινείται με τροχήλατο καρότσι. Είναι με το ένα πόδι στον άλλο κόσμο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι συνήγοροι του Λ. Λαυρεντιάδη. Μιλούν για υπερβολική χρηματική εγγύηση. Πόρισμα - κόλαφος ιατροδικαστή για την υγεία του επιχειρηματία. Σε αχρηστία τα άνω άκρα του

Θέμα σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λόγω της 15μηνης προσωρινής κράτησης του για την υπόθεση της PROTON BANK, έθεσαν σε συνέντευξη Τύπου οι συνήγοροι του, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στην «πρωτοφανή χρηματική εγγύηση» που καλείται να καταβάλει ο κατηγορούμενος σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του συνηγόρου του κατηγορούμενου επιχειρηματία, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, παραβρέθηκε και περιέγραψε την κατάσταση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μεταξύ άλλων, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον κρατούμενο, τόνισε πως ο επιχειρηματίας χρειάζεται συνεχώς βοήθεια από συγκρατούμενούς του καθώς είναι σε πλήρη αχρηστία τα άνω άκρα του.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Λαυρεντιάδης βρίσκεται σε ένα τροχήλατο καρότσι το οποίο αδυνατεί να χρησιμοποιήσει, ενώ επεσήμανε πως από την παράταση της κράτησης του κινδυνεύει η ζωή του, καθώς έχει πλήρως μειωμένη ανοσοποιητική ανταπόκριση λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί.

Ο συνάδελφος του κ. Τσαντίρη, ειδικός ιατροδικαστής Ευστ. Καλλίτσης ανέφερε πως ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας πλέον έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 80 τοις εκατό.

Ο δικηγόρος Βασίλης Αθανασίου ανέφερε πως του ανατέθηκε από την πλευρά του επιχειρηματία να διερευνήσει αν είναι δυνατός ο επαναπατρισμός δεσμευμένων χρημάτων στην Ελβετία του κ. Λαυρεντιάδη και ότι ο Ελβετός Εισαγγελέας τον διαβεβαίωσε πως τα χρήματα αυτά μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα εφόσον υποβάλει αίτημα τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι ελληνικές αρχές.

Ο συνήγορος του επιχειρηματία, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως από το ποσό των 700 εκατ. ευρώ που περιγράφεται στο κατηγορητήριο για την τράπεζα , «τα 380 εκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στην “καλή” Proton Bank και εξυπηρετούνται, τα υπόλοιπα αφορούν περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης δεν ήταν καν μέτοχος».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εντολέας του επιστρέφει 220 εκατ. στη χώρα μας επιμένοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα. Υπογράμμισε επίσης πως ο επιχειρηματίας κρατείται επί 15 μήνες χωρίς να έχει γίνει λογιστική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από τα δάνεια που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την Proton είναι επισφαλή.

Για την εγγύηση που ζήτησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας προκειμένου να αποφυλακιστεί ο επιχειρηματίας, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει προταθεί εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ για να αποφυλακιστεί κατηγορούμενος… 100 εκατ. για να αφεθεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που είναι με το ένα πόδι στον άλλο κόσμο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα