Συντετριμμένος ο 24χρονος: "Αφαίρεσα μια ζωή και αυτό δεν διορθώνεται"

Στον ανακριτή απολογείται ο 24χρονος φοιτητής από την Παιανία,που πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό διαρρήκτη εχθές τα ξημερώματα,Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στον ανακριτή απολογείται ο 24χρονος φοιτητής από την Παιανία,που πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό διαρρήκτη εχθές τα ξημερώματα,Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Συντετριμμένος ο νεαρός φοιτητής που σκότωσε τον αλλοδαπό διαρρήκτη στην Παιανία για να προστατεύσει την οικογένειά του

"Αφαίρεσα μια ανθρώπινη ζωή και αυτό δεν διορθώνεται. Τι έκανα;" έλεγε με τα μάτια δακρυσμένα ο 24χρονος φοιτητής κτηνιατρικής που σκότωσε τον αλλοδαπό διαρρήκτη στην Παιανία για να προστατεύσει την οικογένεια του.

Οι γονείς του, σοκαρισμένοι, τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν, ενώ οι πολίτες, όπως σημειώνει το "Έθνος της Κυριακής", ταυτίστηκαν με τον θύτη και καθώς έβγαινε από τον εισαγγελέα καταχειροκροτήθηκε, με το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί να φωνάζει "αθώος".

Όλοι οι φίλοι, οι γνωστοί, οι γείτονες είναι στο πλευρό του. "Ο καθένας από εμάς θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο", λένε οι κάτοικοι της Παιανίας, που τονίζουν ότι "κάτω από αυτές τις συνθήκες για μας ο Νίκος είναι αθώος".

Ο 24χρονος σπουδάζει κτηνιατρική στην Βουδαπέστη και ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά και για να βοηθήσει τους γονείς του στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις.

"Είναι ψυχούλα, ευγενικό, εργατικό παιδί, αγαπητό σε όλους", λέει ένας γείτονας του. "Είναι άνθρωποι δημοκρατικοί δεν έχουν σχέση με την βία", συμπληρώνει ένας άλλος.

Παρά τη "δικαίωση" του Νίκου, ακόμα και από την δικαιοσύνη, που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ο ίδιος είναι τρομαγμένος και λυπημένος. Τις τελευταίες μέρες οι γονείς του διαθέτουν όλη τους την ενέργεια, προκειμένου να τον βοηθήσουν να σταθεί ξανά στα πόδια του.

"Να μην ζήσει ποτέ κανείς αυτό που ζει η οικογένεια μας, να έρθουν τα πάνω – κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη. Είμαστε συντετριμμένοι, γιατί βλέπουμε το παιδί μας έντρομο και λυπημένο", λέει ο πατέρας του.

"Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα έρθουμε σε τόσο δύσκολη θέση. Αυτό που τώρα προέχει είναι να συμπαρασταθούμε στο παιδί μας, να έχει την οικογενειακή και την ψυχολογική στήριξη που χρειάζεται.

Ο Νίκος ζήτησε από όλους να μην συνεχίσουν την συζήτηση γύρω από το θέμα. Ο ίδιος, μετανιωμένος από την πρώτη στιγμή, ζει ένα προσωπικό μαρτύριο και χρειάζεται να βρει το κουράγιο να σταθεί ξανά όρθιος και αισιόδοξος", προσθέτει ο πατέρας του.

Η ταβέρνα που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή είναι κλειστή ακόμα. Σε ένα σημείωμα που έχει αναρτηθεί ζητούν από όλους να στηρίξουν ψυχολογικά τον Νίκο.

SHARE:

24Media Network