Τα νερά του Ευρίπου έμπνευση για το TEDxChalkida

Τα νερά του Ευρίπου έμπνευση για το TEDxChalkida

Μετά από προετοιμασία ενός έτους η Χαλκίδα θα διοργανώσει το δικό της TEDx τον Μάιο. Κεντρικό θέμα του TEDx2016 είναι οι "Διαδρομες"

Στις 14 Μαΐου, ημέρα Σάββατο διοργανώνεται το 1TEDx συνέδριο στην πόλη της Χαλκίδας , στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με σκοπό να διαδώσει νέες ιδέες, αλλά και να εμπνεύσει το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

To TED (Technology, Entertainment, Design) αποτελεί ένα παγκόσμιο θεσμό πρωτότυπων και διαδραστικών συνεδρίων μη κερδοσκοπικού και εθελοντικού χαρακτήρα με στόχο την «διάδοση ιδεών». Στη σκηνή του TEDέχουν μιλήσει παγκόσμιες προσωπικότητες όπως ο BillGates, ο ElonMusk, οBillClinton κ.α. Πλέον, το TEDέχει καταστεί μια παγκόσμια και δραστήρια κοινότητα από εκατομμύρια ανθρώπους, εθελοντές, ομιλητές και φανατικούς ακολούθους.

Βασισμένο στο πρότυπο του TED, συνδυάζοντας μια σειρά από εισηγήσεις με εμπειρίες, το TEDx (  http://www.ted.com/tedx ) είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιό του διοργανώθηκαν περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.

Τα νερά του Ευρίπου έμπνευση για το TEDxChalkida

Το TEDxChalkida γίνεται πραγματικότητα μετά από 1 περίπου χρόνο προετοιμασίας. Αποτελεί εθελοντική και μη κερδοσκοπική οντότητα όπως κάθε άλλο τοπικό TED ανά τον κόσμο.

«Διαδρομές/Paths», είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2016, εμπνευσμένο από τη ροή των νερών του Ευρίπου, αλλά και από τις διαδρομές της ίδιας της ζωής. Όπως τα νερά του Ευρίπου αλλάζουν φορά κίνησης, κατευθυνόμενα άλλοτε προς τον Βόρειο και άλλοτε προς το Νότιο Ευβοϊκό, έτσι κι εμείς από μικρά παιδιά μέχρι να ενηλικιωθούμε διανύουμε αμέτρητες αποστάσεις. Χάνουμε τον προσανατολισμό μας, βρισκόμαστε σε σταυροδρόμια, φτάνουμε σε αδιέξοδα, μα πάντα στο τέλος βρίσκουμε τον προορισμό μας.

Η σκηνή του πρώτου TEDxChalkida θα φιλοξενήσει 10 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετικές διαδρομές ζωής. Αυτό που κάνει κάθε TEDξεχωριστό είναι ο συνδυασμός εμπνευσμένων ομιλιών με διαδραστικά δρώμενα τέχνης δημιουργώντας μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία. Πολιτισμός, επιχειρηματικότητα, τέχνες, τεχνολογία θα συναντηθούν για μέρα στη Χαλκίδα, βάζοντας την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη του TED!

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxChalkida:

http://tedxchalkida.com

https://www.facebook.com/tedxchalkida/

https://twitter.com/tedxchalkida

SHARE: