news 24/7

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Πρεμιέρα για τις 120 δόσεις για τα ταμεία: Βήμα - βήμα η διαδικασία ένταξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος θα εγκαινιάσουν το πρωί τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου

Τσακαλώτος: Η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου τον Σεπτέμβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέτρο του αφορολόγητου θα προωθηθεί προς το τέλος του χρόνου όταν θα υπάρχει πιο καθαρή πρόβλεψη για τα δημοσιονομικά, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου

120 δόσεις: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία. H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ

ΔΝΤ: Παρακάμψαμε την αναδιάρθρωση για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφού έχει παραδεχθεί πολλάκις τα λάθη του στις προβλέψεις για τα ελληνικά προγράμματα τώρα, το ΔΝΤ παραδέχεται και το συμβιβασμό που έκανε για την Ελλάδα να την δανείσει χωρίς να προηγηθεί αναδιάρθρωση του χρέους και μόνο για να διασωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

Η Βουλή των Ελλήνων εξωτερικά

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Μειωμένο κατά 79 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το Α' τρίμηνο του 2019 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ως προς τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού παρατηρείται αύξηση κατά 1.094 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενο έτος.

Υπουργείο Οικονομικών

Ρύθμιση 120 δόσεων: Ανοίγουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες - Τι πρέπει να προσέξετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθε ρύθμιση είτε αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία είτε την εφορία έχει τα δικά της μυστικά τα οποία θα αποκαλυφθούν όταν αρχίσουν να λειτουργούν οι πλατφόρμες για την υποδοχή αιτήσεων - Τι θα ισχύσει με τον ακατάσχετο λογαριασμό και πότε χάνεται η ρύθμιση.

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών

Υπό ρύθμιση ως το τέλος Ιουνίου ιδιωτικό χρέος 150 δισ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης ιδιωτικό χρέος 150 δισ. ευρώ, καθώς το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας έρχονται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε η κρίση για περισσότερους από τέσσερα εκατ. Έλληνες.

Φωτό αρχείου: Συνεδρίαση στη Βουλή

Ρύθμιση 120 δόσεων: Πώς θα χτίζεται ο ακατάσχετος λογαριασμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ρύθμιση - επιβράβευση έχει τη μορφή εξασφάλισης μεγαλύτερης ρευστότητας, προκειμένου οι οφειλέτες να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής και τις ανάγκες διαβίωσης του νοικοκυριού τους. Αναλυτικά όλα τα βήματα.

Συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή

Χρέη προς την εφορία: Από 24 έως 36 δόσεις η ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για την ρύθμιση χρεών προς την εφορία στις 24 για τακτικές και τις 36 για έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή

Έρχονται βελτιώσεις για 120 δόσεις και μειώσεις στον ΦΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δόσεις για τις επιχειρήσεις από τις 18 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά να αυξηθούν 24 για την πληρωμή τακτικών φορολογικών υποχρεώσεων και από 30 σε 36 για τις έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ προς τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ βαίνουν και τα ροφήματα.

Ντόναλντ Τραμπ

Φόβοι για ισχυρό "ωστικό κύμα" στην ΕΕ από την κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ανάσα τους κρατούν στις Βρυξέλλες παρακολουθώντας το ενδεχόμενο κλιμάκωσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αν ο Τράμπ προχωρήσει σήμερα σε νέα αύξηση των δασμών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου

Εξόφληση ΔΝΤ και μείωση πρωτογενών τα βήματα προς την κανονικότητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αποπληρωμή του Ταμείου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για κάθε χώρα ανά την υφήλιο (πιο πρόσφατα το έκανε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία) σημαίνει μια σφραγίδα για έξοδο από την οικονομική κρίση.