news 24/7

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Απόφαση ΕΚΤ: Τέλος το Waiver για τα ελληνικά ομόλογα στις 21 Αυγούστου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την επόμενη του τέλους του προγράμματος, στις 21 Αυγούστου, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να δέχεται ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με τη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τα επόμενα βήματα για την έξοδο προς τις αγορές θα πρέπει να είναι προσεκτικά. Τα τέσσερα ρίσκα και οι συστάσεις για την πολιτική όπως πρέπει να ασκηθεί το επόμενο διάστημα.

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου και ο δρόμος της βιωσιμότητας του χρέους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 24 δισ. ευρώ ανέρχεται το ταμειακό απόθεμα μετά την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από τον ESM. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το ποσό, για πόσο διάστημα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Φωτογραφία αρχείου

Οι συντάξεις και τα άλλα πέντε μέτωπα του Σεπτεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι αλλαγές στα εργασιακά, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η αναθεώρηση στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του δημοσίου και οι 13 ΔΕΚΟ που μεταφέρθηκαν στον υπερταμείο, είναι τα θέματα "συζήτησης" στην πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Μηδενικών αποκλίσεων ο προϋπολογισμός του 2019

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμα για προϋπολογισμό "μηδενικών αποκλίσεων" δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όλους τους δημόσιους φορείς. Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Τα ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο για το 2019.

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Βελτιωμένο το πρωτογενές για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτιωμένο κατά 834 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017 σύμφωνα με το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο Ε.Τσακαλώτος συνομιλεί με τον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Όλαφ Σόλτς, σε συνεδρίαση του Eurogroup

Το "Pacta Sunt Servanda" του Βερολίνου σε Αθήνα και Κομισιόν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μπλόκο της Γερμανίας στη δόση των 15 δισ. στο παρά πέντε της οριστικής ολοκλήρωσης ενός δύσκολου προγράμματος για την Ελλάδα εξασκήθηκε με αφορμή τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση με την τυπική δικαιολογία ότι ήταν "μνημονιακή υποχρέωση" που δεν εκπληρώθηκε.

Η Γερμανία έκανε το "τάκλιν" αλλά το πρόγραμμα έκλεισε και η δόση έρχεται

Η Γερμανία έκανε το "τάκλιν" αλλά το πρόγραμμα έκλεισε και η δόση έρχεται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, στάθηκε η Γερμανία. "Η Ελλάδα έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις και υποσχέθηκε ότι τα 28 εκ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από δαπάνες", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: "Μίζερη" η στάση της ΝΔ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε μίζερη τη στάση της ΝΔ στην επίσκεψη Μοσχοβισί ενώ για τον κ.. Στουρνάρα παρατήρησε ότι ευθυγραμμίστηκε με την πραγματικότητα.

ΛΑΜΙΑ-ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ βρίσκεται πλέον η δυνατότητα για την πληρωμή μέρους των τελών κυκλοφορίας σε ΙΧ στα οποία κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

ΟΔΔΗΧ: Εγγύηση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους η συμφωνία του Λουξεμβούργου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βασικά συμπεράσματά του για την βιωσιμότητα του χρέους έως το 2060 ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. Στα θετικά της συμφωνίας συγκαταλέγονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες οι οποίες θα παραμείνουν κάτω του 20% και το δημοσιονομικό μαξιλάρι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Στο μικροσκόπιο των ΥΠΟΙΚ τα πλεονάσματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράθυρο για επανεξέταση των πλεονασμάτων από τους υπουργούς Οικονομικών, για να διαπιστωθεί αν η άποψη του ΔΝΤ είναι σωστή και αν υπάρχει πρόβλημα με την διατηρησιμότητά τους, άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Reuters.