3 κοντινοί προορισμοί για την παρέα που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο

3 κοντινοί προορισμοί για την παρέα που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο
Η λίμνη δόξα Shutterstock

Τα φθινοπωρινά σαββατοκύριακα έχουν φτιαχτεί για εκδρομές, καλή παρέα και στιγμές χαλάρωσης μακριά από την πόλη.

Το Φθινόπωρο έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μελαγχολούν στη σκέψη ότι έρχεται ο χειμώνας και έχουμε αφήσει πλέον πίσω τον ήλιο, τη ζέστη και την ανεμελιά του καλοκαιριού. Η αλήθεια, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί ο κόσμος αυτή την εποχή του χρόνου μετατρέπεται σε έναν τεράστιο καμβά με χρυσοπράσινα χρώματα, ο οποίος μας καλεί να χαθούμε μέσα του και να τον εξερευνήσουμε.

Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι για εκδρομές, καλό φαγητό και κουβέντα με την παρέα. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το σηκωθείς νωρίς το Σάββατο το πρωί, να φτιάξεις πρόχειρα την τσάντα σου και να φύγεις με αυτά τα 2-3 άτομα που γνωρίζεις, αγαπάς και εμπιστεύεσαι, με προορισμό κάποιο κοντινό μέρος στην Αθήνα, το οποίο θα σας κάνει να ξεφύγετε από τη βουή, το τρέξιμο και τα άγχη της καθημερινότητας.

Ειδικά φέτος, που ο κορονοϊός δεν μας επιτρέπει πολλές εξόδους μέσα στις πόλεις μας, η επιστροφή στη φύση είναι σχεδόν επιβεβλημένη. Εκεί που ο αέρας είναι καθαρός, η πολυκοσμία άγνωστη λέξη και το τοπίο μαγικό. Σε ένα τέτοιο μέρος είναι σα να σου δίνεται η ευκαιρία να ξαναγράψεις τους κανόνες της ζωής σου. Να μιλήσεις, να αναλύσεις και να γελάσεις.

Και τι καλύτερο από ένα πικ νικ μέσα στη φύση, με σπιτικά μεζεδάκια που θα έχετε ετοιμάσει από πριν, αλλά και μερικά ποτηράκια γεμάτα με Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου για το απαραίτητο τσούγκρισμα. Δεν χρειάζεται να είναι καλοκαίρι για να το κάνετε. Άλλωστε αν έχει Πλωμάρι, έχει πάντα ήλιο.

Μαζέψαμε, λοιπόν, τρεις προορισμούς σχετικά κοντά στην Αθήνα, έτσι ώστε να αρχίσεις από τώρα να προγραμματίζεις την εκδρομή σου για κάποιο από τα επόμενα ΣΚ.

Λίμνη Δόξα

Ίσως μιλάμε για μία από τις ελάχιστες φορές που η παρέμβαση του ανθρώπου έχει συμβάλλει στην ομορφιά ενός τοπίου. Η λίμνη Δόξα είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε το 1998 στην κοιλάδα του Φενεού σε υψόμετρο 900 μέτρων. Όμως, μοιάζει πραγματικά σαν να υπήρχε πάντα εκεί. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για μια σαββατιάτικη εκδρομή με την παρέα και θα το καταλάβετε αμέσως φτάνοντας εκεί.

Το τοπίο είναι πραγματικά λες και βγήκε από κάποια καρτ ποστάλ, η φύση είναι στα καλύτερά της και οι εικόνες που θα αποθηκεύσει το μυαλό σας, θα σας κάνουν να αντέξετε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Φροντίστε ωστόσο να πάτε προετοιμασμένοι, γιατί δεν υπάρχουν μαγαζιά σε πολύ κοντινή απόσταση. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχετε από πριν μαζί προμήθειες για φαγητό και ένα μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου, για να φτιάξετε το δικό σας μίνι-τραπέζι μπροστά από τη λίμνη και να καθίσετε μέχρι να νυχτώσει.

Αξίζει πάντως και μία επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, για να δοκιμάσετε το εξαιρετικό γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνεται εκεί. Όσο για τη διανυκτέρευσή σας, όλο και κάποιο ξενοδοχείο θα βρείτε διαθέσιμο στην ευρύτερη περιοχή του Φενεού ή στα γειτονικά Τρίκαλα Κορινθίας και επιστρέφετε την επόμενη ημέρα στην Αθήνα.

Απόσταση από την Αθήνα: Η λίμνη Δόξα απέχει μόλις 2 ώρες από την πρωτεύουσα ή περίπου 175 χιλιόμετρα.

Πήλιο

Αν ένας προορισμός μπορεί να συνδέσει αριστοτεχνικά τη φύση, την ομορφιά και το ενδιαφέρον για εξερεύνηση, αυτός είναι σίγουρα το Πήλιο. Κλασσικό θα μου πεις. Ναι, αλλά και αγαπημένο θα σου απαντήσω. Ποτέ δεν βαριέσαι το Πήλιο και τα τόσα πολλά (πάνω από 40) χωριά του.

Το Βουνό των Κενταύρων έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου ‘δώσει’ και αν το επιλέξεις για ένα διήμερο με την παρέα σου, είναι δεδομένο πως θα περάσετε υπέροχες στιγμές.

Υπάρχουν δεκάδες φανταστικά μέρη, στα οποία μπορείτε να περιπλανηθείτε με το αυτοκίνητο, όπως η Μακρινίτσα, η Πορταριά ή η Τσαγκαράδα. Φυσικά τι θα ήταν όλη αυτή η εξερεύνηση αν στο μεσοδιάστημα δεν κάνατε και μια στάση σε κάποιο ταβερνάκι κάτω από ένα τεράστιο πλάτανο, για δοκιμάσετε ντόπιες νοστιμιές και πιείτε κι ένα ποτηράκι Ούζο Πλωμαρίου, με θέα το μαγευτικό τοπίο;

Kikostories

Απόσταση από την Αθήνα: Μπορεί να χρειάζεστε περίπου τέσσερις ώρες για να φτάσετε από την Αθήνα στα χωριά του Πηλίου, ωστόσο η ξεκούραση που θα νιώσετε ένα ΣΚ εκεί, αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Γαλαξίδι

Μπορεί πολλοί να το έχουν στο μυαλό τους ως καλοκαιρινό προορισμό, αλλά η αλήθεια είναι πως με καλή παρέα, εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες και Ούζο Πλωμαρίου, έχει πάντα ήλιο και καλοκαίρι στο Γαλαξίδι. Όποια εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτείς.

Ένας τόπος με πλούσια ναυτική ιστορία, ο οποίος παραμένει ζεστός και έτοιμος να σας καλωσορίσει κάθε σαββατοκύριακο (κι όχι μόνο) του χρόνου. Στενά σοκάκια, τα οποία ανηφορίζουν από το λιμάνι προς το εσωτερικό της πόλης και οδηγούν σε καντούνια με διατηρητέα αρχοντικά και εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές.

Οι επιλογές για εξερεύνηση και περπάτημα στο Γαλαξίδι είναι πολλές. Συνδυάζει άλλωστε εξαιρετικά τη γραφικότητα ενός νησιού, αλλά και τη φυσική ομορφιά του βουνού. Αρκετά κοντά βρίσκεται η Ιτέα, αλλά και οι Δελφοί, με τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο και μουσείο. Αν έχετε όρεξη για μια ακόμη μεγαλύτερη βόλτα, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε και τη γειτονική Αράχωβα.

Απόσταση από την Αθήνα: Η απόσταση Αθήνα-Γαλαξίδι είναι 216 χιλιόμετρα και μπορείς να φτάσεις εκεί σε λιγότερο από τρεις ώρες με το αυτοκίνητό σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version