Άγραφα: Χοντέικα, ένας από τους πιο κρυφούς οικισμούς της Ελλάδας

Άγραφα: Χοντέικα, ένας από τους πιο κρυφούς οικισμούς της Ελλάδας

Ο οικισμός Χοντέικα στα Άγραφα, αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για λίγους. Πώς θα φτάσετε μέχρι εκεί. Δείτε μαγευτικά εναέρια πλάνα.

Ξεκινώντας κανείς μέσα από τα Άγραφα Ευρυτανίας, προσπαθώντας να γνωρίσει τις κρυφές ομορφιές του γύρω τόπου, με κατεύθυνση προς τον ναό της Αγίας Παρασκευής, στα 4 μόλις χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό, φτάνει σε μια τοποθεσία από όπου μπορεί να παρατηρήσει τα Άγραφα από μακριά, καθώς και να θαυμάσει το καταπράσινο φαράγγι που χάνεται ακριβώς κάτω από τα πόδια του.

Η θέα είναι πραγματικά ανεκτίμητη, όμως για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να μείνει εκεί. Ο δρόμος συνεχίζει, κατηφορίζοντας για ένα ακόμα χιλιόμετρο στον πιο κρυφό ίσως οικισμό των Αγράφων, έναν πραγματικό παράδεισο για λίγους.

Με την ιδιαίτερη ονομασία Χοντέικα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνωστή οικογένεια Χόντου, ο οικισμός αποτελεί μια πραγματική έκπληξη.

Ο δρόμος φτάνει μέχρι το ποτάμι, το οποίο ρέει έως τον Αγραφιώτη, ενώνοντας τα νερά του με αυτόν, ενώ τα λίγα σπίτια του οικισμού συντηρούνται από δυο ανθρώπους. Η ηρεμία του τόπου, είναι μεταδοτική, και αυτό θα το νιώσει από την πρώτη στιγμή.

Το κοπάδι των αγελάδων που υπάρχει εκεί τους περισσότερους μήνες, είναι άκρως φιλικό, επιτρέποντας στον επισκέπτη να περπατήσει ανάμεσά του και να ευχαριστηθεί στο έπακρο την τόσο άμεση επαφή μαζί του…

Το σκηνικό παραμυθένιο, παρά την εγκατάλειψη. Το ποτάμι κυλάει μπροστά από τα σπίτια, σιγοψιθυρίζοντας τον δικό του σκοπό, ενώ στην είσοδο του οικισμού υπάρχει ένας μικρός καταρράκτης έκπληξη. Ακολουθώντας το μονοπάτι μετά τον οικισμό, κατά την αντίθετη πορεία της ροής του ποταμού, το Χοντέικο Φαράγγι φαντάζει μαγικό μέσα στην καταπράσινη φύση και στα τρεχούμενα νερά.

Πρόκειται για μια πραγματική αποκάλυψη. Οι εικόνες που βλέπει ο επισκέπτης φανερώνουν μια άλλη πλευρά των Αγράφων, μια κρυφή ίσως πλευρά τους, που οι πολύτιμες εικόνες τους αποτελούν ένα πραγματικό διαμάντι.

Δείτε το drone βίντεο του Travel Inspiration:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα