Διακοπές χωρίς κόστος διαμονής σε όλο τον κόσμο

Διακοπές χωρίς κόστος διαμονής σε όλο τον κόσμο

Το Home Exchange και το GuestToGuest δίνουν την δυνατότητα για πραγματικές διακοπές χωρίς έξοδα διαμονής

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το Airbnb κατάφερε να αποενοχοποιήσει την ανταλλαγή σπιτιών, διαμερισμάτων και εξοχικών ως έναν νέο τρόπο διακοπών.

Η τεράστια επιτυχία της συγκεκριμένης εταιρείας αρχίζει όμως και γίνεται μειονέκτημα. Δεν είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζεται ο χρήστης να ψάξει να βρει αυτό που ζητάει. Είναι πως εξαιτίας της ζήτησης τα καταλύματα είναι υπερτιμημένα και ακριβαίνουν ακόμη περισσότερο λόγω της προμήθειας που χρεώνει η πλατφόρμα για τις υπηρεσίες της. Επιπλέον η συνεχής συζήτηση για αποφυγή φορολογίας και της δημιουργίας ενός κανονιστικού πλαισίου που θα ελέγχει την λειτουργία της έχει οδηγήσει τον κόσμο σε αναζήτηση εναλλακτικών.

Και πράγματι υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές που δεν αναγκάζουν τον χρήστη να ψάχνει μέσα σε εκατοντάδες καταχωρήσεις για να βρει αυτό που του ταιριάζει και το σημαντικότερο, δεν απαιτούν χρήματα.

Αν ψάξει κανείς μπορεί να βρει και άλλες πλατφόρμες οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες του και εξυπηρετούν συγκεκριμένα κοινά. Για παράδειγμα το Noirbnb απευθύνεται αποκλειστικά σε έγχρωμους ταξιδιώτες, το Mister B &B μόνο σε gay κοινό, το Onefinestay επικεντρώνεται κυρίως σε πόλεις και με εξειδικευμένες παρεμβάσεις αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών προσφέροντας στο διαμέρισμα τις υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου .

Το Home Exchange και το GuestToGuest από την άλλη μεριά δίνουν την δυνατότητα για πραγματικές διακοπές χωρίς έξοδα διαμονής.

To Home Exchange σου επιτρέπει να ανεβάσεις το διαμέρισμα ή το εξοχικό στην πλατφόρμα με μια ελάχιστη ετήσια συνδρομή.  Από εκείνη την στιγμή είναι κανείς ελεύθερος να δεχθεί προτάσεις για την ανταλλαγή που μπορεί να είναι από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Το πλεονέκτημα είναι πως η Ελλάδα είναι δημοφιλής προορισμός άρα μπορεί κανείς να είναι και εξαιρετικά επιλεκτικός.

Από την άλλη μεριά το GuestΤoGuest δεν χρεώνει απολύτως τίποτα. Κάθε φορά που φιλοξενείς κάποιον κερδίζεις πόντους τους οποίους εξαργυρώνεις όταν ζητάς φιλοξενία. Με 270.000 σπίτια σε 187 χώρες δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αυτή η υπηρεσία είναι δημοφιλής κυρίως στους νέους.

Ευτυχώς όσο προχωρά η εξέλιξη της τεχνολογίας και αυξάνεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο τόσο περισσότερο οι καταναλωτές μπορούν να μοιράζονται ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς ενδιάμεσους, μέσω internet, μειώνοντας έτσι το κόστος και αποκτώντας νέες εμπειρίες. Η τάση αυτή που είναι κυρίαρχη στο εξωτερικό αρχίζει να γίνεται αποδεκτή και στην χώρα μας και μας προσφέρει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε τον κόσμο χωρίς έξοδα διαμονής.

SHARE:

24Media Network