Η γυναίκα που διέσχισε όλη την Κρήτη με τα πόδια

Η γυναίκα που διέσχισε όλη την Κρήτη με τα πόδια
Από τον Απρίλιο, η Σοφία περπατά και εξερευνά τις ομορφιές της μεγαλόνησου Cretalive

Ξεκίνησε στις 12 Απριλίου, από το δυτικότερο άκρο του νησιού

Στον Άγιο Νικόλαο, τερμάτισε η Σοφία Δράκου, το πολυήμερο οδοιπορικό της στην Κρήτη, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί, με τα πόδια! Ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό της και το κέρδισε, αποκομίζοντας από τους τόπους που πέρασε και τους ανθρώπους που συνάντησε εμπειρίες και γνώση, για τον ίδιο της τον εαυτό και τα όρια όπου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει, για να πετύχει τους στόχους που θέτει στη ζωή.

«Αν το καλοσκεφτείς, όλο αυτό το περπάτημα που έκανα για τόσες μέρες, μπορεί να το συγκρίνει κανείς με την πορεία που κάνει κάποιος στη ζωή», είπε η Σοφία, αναπολώντας κάθε στιγμή από το μακρύ οδοιπορικό. Ξεκίνησε στις 12 Απριλίου, από το δυτικότερο άκρο της Κρήτης, με ένα γυλιό στον ώμο και ένα κινητό τηλέφωνο με το χάρτη όπου σημείωνε διαρκώς την πορεία της πάνω στην Κρήτη, κινούμενη προς νότια και ανατολικά – από το Ελαφονήσι και τη Φαλάσαρνα ως την Κάτω Ζάκρο και το Βάι, ακολουθώντας, συνήθως, το ίχνος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4.

Τις πρώτες εβδομάδες ξεκινούσε πολύ νωρίς το πρωί, στις 7.00 αλλά ύστερα κουράστηκε το σώμα της και αργότερα ξεκινούσε πιο χαλαρά αφού το «σώμα» έπρεπε να ξυπνήσει με ένα καφέ, μια τυρόπιτα, λίγο γιαούρτι ως «καύσιμα». Περπατούσε 8 -11 ώρες τη μέρα. Έτρωγε σε μικρά εστιατόρια και ταβέρνες και διανυχτέρευε σε μικρά ξενοδοχεία ή ξενώνες. Διάλεξε να κινηθεί στη νότια, την πιο αυθεντική και, εν πολλοίς, τη λιγότερο αλλοτριωμένη από τον τουρισμό Κρήτη.

Στο Λασίθι μπήκε από το Μύρτος, συνέχισε προς Ιεράπετρα, Μακρύ Γιαλό, Πάνω και Κάτω και Ζάκρο. Στη Ζήρο ανέβηκε δυο φορές, γιατί της άρεσε πολύ το μέρος και οι άνθρωποι, όπου έκανε καλούς φίλους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Από κει πήγε Σητεία, συνέχισε στο Μόχλος, στο Καβούσι, Παχειά Αμμο, Καλό Χωριό, Πρίνα, Κρούστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα