Μύκονος: Οι “αλμυρές” τιμές για δωμάτια ξενοδοχείων το 2019

Μύκονος: Οι “αλμυρές” τιμές για δωμάτια ξενοδοχείων το 2019

Σε ποια ξενοδοχεία της Μυκόνου υπήρξε διπλασιασμός ή υπερδιπλασιασμός στις τιμές των δωματίων τον Ιανουάριο του 2019 σε σχέση με πέρυσι. Η σύγκριση με άλλους κοσμοπολίτικους προορισμούς της Μεσογείου.

Το ότι η Μύκονος είναι απλησίαστη λόγω τιμών για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σίγουρα δεν είναι είδηση. Είδηση ίσως είναι ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία – κυρίως τα πολυτελείας – συνεχίζουν να αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική άνοδο. Λογικό, θα μπορούσε να πει κανείς καθώς η ζήτηση υπερισχύει της προσφοράς, χώρος για νέα ξενοδοχεία δεν υπάρχει, και σε ένα παγκόσμιο χωριό υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που η φράση “δεν είναι θέμα χρημάτων” είναι στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το Ινστιτούτο του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INΣΕΤΕ) η μέση τιμή ενός δωματίου σε ξενοδοχείων Πέντε Αστέρων στην Μύκονο τον Ιανουάριο του 2019 εκτοξεύθηκε στα 758 ευρώ η διανυκτέρευση από 408 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Και στους υπόλοιπους τρεις premium προορισμούς της Μεσογείου υπήρξε αύξηση όχι όμως σε τόσο μεγάλο επίπεδο ενώ η τελική τιμή είναι στο 1/3 ή ακόμη χαμηλότερα από ότι στην Μύκονο. Συγκεκριμένα στην Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 286 ευρώ, στην Ίμπιζα στα 210 και στην Σαρδηνία στα 197 ευρώ.

Ο μικρός αριθμός ξενοδοχείων που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο δημιουργεί και μία “μαγική εικόνα” έτσι η τιμή (374 ευρώ) που προσφέρουν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων στην Μύκονο είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με την τιμή (177 ευρώ) που ζητούν τα 4στερα ξενοδοχεία του νησιού τον περασμένο Ιανουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η τάση, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 είναι χαρακτηριστική και είναι και εδώ η μεγαλύτερη σε σχέση με τους “ανταγωνιστικούς προορισμούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα