Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι: Ταξίδι στις τέσσερις πιο μαγικές πόλεις της Ευρώπης

Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βελιγράδι: Ταξίδι στις τέσσερις πιο μαγικές πόλεις της Ευρώπης

Επιλέξτε ένα συνδυαστικό ταξίδι για να γνωρίσετε πολλές πόλεις μαζί, ή και χωριστά, ανάμεσα στα πολλά οργανωμένα πακέτα του κορυφαίου ταξιδιωτικού γραφείου της χώρας.

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι μια αίσθηση πέρα για πέρα αληθινή και ο ερχομός του νέου χρόνου είναι η μεγάλη έκπληξη που μας επιφυλάσσει το μέλλον! Μόνο ένα ταξίδι μπορεί πραγματικά να μας μεταφέρει σε μέρη βγαλμένα από όνειρο, για να νιώσουμε όλα αυτά τα συναισθήματα, να γίνουμε μικρά παιδιά!

Φύγαμε για την καρδιά της Ευρώπης, εκεί που δεν υπάρχουν σύνορα, αφού η χαρά των εορτών ενώνει τους τόπους και τους ανθρώπους. Ας ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, από αυτές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, μια εμπειρία με υπογραφή που μόνο το ταξιδιωτικό γραφείο Signature Travel, μπορεί και προσφέρει!

Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη και Πράγμα, οι παραμυθένιες αυτές πόλεις, έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και μας καλούν να περάσουμε αλησμόνητες στιγμές. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τη διαδρομή και τις ημερομηνίες που ταιριάζουν στο πρόγραμμα μας, γιατί όλα τα άλλα τα έχουν φροντίσει με αγάπη, γνώση και επαγγελματισμό οι άνθρωποι του Signature Travel!

Επιλέξτε ένα συνδυαστικό ταξίδι για να γνωρίσετε πολλές πόλεις μαζί, ή και χωριστά. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι του Signature Travel θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξιδιωτικό σας όνειρο πραγματικότητα!

Γνωρίστε το Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίζουμε τις τρεις μυθικές πόλεις της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Αυστρίας, αλλά και την υπέροχη διαδρομή που τις ενώνει, μας προσφέρει η οργανωμένη εκδρομή του Signature Travel, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πέντε ημέρες, γεμάτες λάμψη Χριστουγέννων, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και διασκέδαση! Η εκδρομή γίνεται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεκινά από την καρδιά της Αθήνας για να φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης.

Το ταξίδι ξεκινά και μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή, μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών – Πλαταμώνα και το πέρασμα από το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, για να φτάσουμε στην Νις, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας όπου θα μείνουμε το βράδυ για ξεκούραση. Το επόμενο πρωί, θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας. Μια μεγάλη έκπληξη μας περιμένει καθώς θα γνωρίσουμε την πανέμορφη, μοντέρνα, σύγχρονη πόλη. Τα ιστορικά αξιοθέατα της, απλώνονται μπροστά μας, όπως το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας. Μια στάση στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, θα μας αποκαλύψει έναν από τους ωραιότερους του είδους του στην Ευρώπη, στολισμένο με εντυπωσιακά κτήρια από την εποχή του 19ου αιώνα. Εκεί χτυπά η καρδιά και του εμπορικού κέντρου της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα ψώνια μας.

Αργότερα θα αναχωρήσουμε για το Νόβι Σαντ και θα βρεθούμε κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας. Το απόγευμα, θα μας βρει στο «Παρίσι της Ανατολής», την εκπληκτική Βουδαπέστη, με τα τόσα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την κάνουν μοναδική στον κόσμο. Το ίδιο βράδυ, όσοι το επιθυμούν δεν πρέπει να χάσουν την ξακουστή κρουαζιέρα στον φωταγωγημένο Δούναβη, με τα εντυπωσιακά κτήρια να δεσπόζουν και τις δύο όχθες του.

Την 3η ημέρα οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Στη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, θα συναντήσουμε το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου φιλοξενούνται τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου η οποία είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του Δούναβη όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και διασχίζοντας μία από αυτές θα φτάσουμε στην πλευρά της Βούδας.

Εκεί θα συναντήσουμε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και την ιστορική εκκλησία του Ματτίας, όπου εκεί γίνονταν οι στέψεις των Ούγγρων βασιλιάδων. Επόμενος σταθμός μας ο Λόφος του Γκέλλερτ ο οποίος προσφέρει την συγκλονιστική θέα της Βούδας, της Πέστης και του καταπράσινου νησιού της Μαργαρίτας.

Το βράδυ μας περιμένει μια εμπειρία γεμάτη τέχνη! Θα ταξιδέψουμε μέχρι την πόλη των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα ή Szentedere, με τα γραφικά σοκάκια και τα πολλά καταστήματα, όπου μπορείτε να βρείτε από αναμνηστικά δώρα μέχρι πορσελάνες. Το πρόγραμμα είναι ελεύθερο, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να χάσει ένα παραδοσιακό δείπνο με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί.

Για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν τη βόλτα τους, η εβραϊκή συνοικία της πόλης έχει απίθανο streetfood στη γειτονιά του Karavan. Στο σημείο υπάρχει και ο πάγκος LasVegan’s από τον οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε εξαιρετικά veganburger. Η διασκέδαση δεν σταματά και όσοι αντέχουν μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους εκεί στην εντυπωσιακή παμπ SzimplaKert.

Η επόμενη μέρα θα βάλει στον ταξιδιωτικό μας χάρτη μας την βασίλισσα Βιέννη. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, δεν αποτελεί τυχαία τον πιο διάσημο προορισμό των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από το ιστορικό κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε την Όπερα, το δημαρχείο, το παλάτι Hofburg, την ελληνική συνοικία και τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Ελεύθερος χρόνος θα μας επιτρέψει να κάνουμε τα ψώνια μας και να γευτούμε τα απίστευτα βιενέζικα γλυκά, αλλά και να ξεκουραστούμε. Το βράδυ θα έρθει η στιγμή που όλοι περιμένουμε! Οι διάσημες Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης θα λάμψουν μπροστά μς, με τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και tο Λούνα Πάρκ, στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους. Με ένα ποτήρι ζεστό κρασί Punch θα ζήσουμε το αληθινό παραμύθι των Χριστουγέννων!

Την επόμενη μέρα το πρωί, γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς από τη Βιέννη για την Αθήνα.

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας: Βελιγράδι – Βουδαπέστη – Βιέννη

  • Αναχώρηση: 18-22/12
  • Τηλ: 2103245620
  • Web: https://signature.gr/

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά την Χρυσή Πόλη, την Πράγα

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Πράγα! Η πρωτεύουσα της Τσεχίας, η αποκαλούμενη όχι άδικα ως «χρυσή πόλη», είναι ένα λαμπερό κόσμημα με εκλεκτά στολίδια. Ένα μείγμα γοτθικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, ανέγγιχτη από το χρόνο και τους πολέμους. Πρωτοκατοικήθηκε περίπου το 700 μ.χ αλλά ξεχώρισε τον 14ο αιώνα και για τους επόμενους 2 αιώνες ως εμπορικός κόμβος της Κεντρικής Ευρώπης. Εκείνη την περίοδο χτίστηκαν αρκετά από τα σημερινά αξιοθέατα , όπως η γέφυρα του Καρόλου που τότε ήταν η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την μεσαιωνική Ευρώπη, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου και ένα από τα παλιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου. ‘Άλλωστε από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην νεότερη ιστορία η Πράγα έζησε διάφορες εποχές. Πολλοί θα γνωρίζουν και την «βελούδινη επανάσταση» το 1968.

Η σύγχρονη Πράγα καλωσορίζει τους επισκέπτες της από όλο τον κόσμο, έχοντας να δείξει τόσα πολλά! Η καθημερινή της ζωή είναι μια εμπειρία για τον επισκέπτη, με την τέχνη και το πολιτισμό να βρίσκονται παντού. Κάφκα, Μούχα, Σμέτανα, ατέλειωτα jazzclub, το Μαύρο Θέατρο, τα caffe όπου σύχναζαν οι διανοούμενοι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, συνθέτουν ένα σκηνικό μιας άλλης εποχής.

Η πενταήμερη εκδρομή του Signature Travel, είναι ιδανική για να γνωρίσετε αυτό το σπουδαίο τόπο! Αεροπορικώς από την Αθήνα, θα φτάσουμε στο κέντρο της Πράγας. Αμέσως θα νιώσουμε την αύρα της πόλης καθώς θα βρεθούμε στο «Μικρό Μέρος» (Μάλα Στράνα), μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες της.

Περνώντας από την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου και τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘’Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την παρέα των Αποστόλων. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Η Πράγα ποτέ δεν κοιμάται και σίγουρα καυχάται για τη νυχτερινή της διασκέδαση. Έτσι το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή τα φημισμένα τζαζ μπαρ της πόλης.

Η γνωριμία με τα μοναστήρια της πόλης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Το επόμενο πρωί θα ξεναγηθούμε στο μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην μαγευτική Καστρούπολη η οποία απλώνεται πάνω στον λόφο της Μάλα Στράνα και μετά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Μετά θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, τον πύργο του Ντάλιμπορ για να καταλήξουμε στο «Χρυσό Σοκάκι» το οποίο τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία ζωγραφίστηκαν εκ νέου με φωτεινά χρώματα τη δεκαετία του ’50. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 άνηκε στην αδερφή του συγγραφέα Φραντς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενα του για περίπου δύο χρόνια.

Αργότερα θα έχουμε χρόνο για βόλτες και ψώνια στην πόλη, ενώ το βράδυ κανείς δεν πρέπει να χάσει μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, στον τόπο που γεννήθηκε, ή όπερας.

Η επόμενη μέρα μας επιφυλάσσει και πάλι ιστορικές εμπειρίες. Το πρωί θα βρεθούμε στην ξακουστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών λουτρών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Είναι μια πραγματικά συγκινητική στιγμή να περπατήσουμε τον ίδιο δρόμο, τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, που διέσχισαν ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν ή ο Τσάρος της Ρωσίας. Για όσους τυχερούς βρεθούν εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι του Signature Travel, σας έχουν απίθανες προτάσεις Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Η επόμενη μέρα είναι αφιερωμένη στη δεύτερη πιο όμορφη πόλη της Τσεχίας, το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία όπως και η Πράγα, είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η «κρυφή γέφυρα». Μην παραλείψετε μια βόλτα στο κάστρο της πόλης, για να θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα.

Το βράδυ θα αναχωρήσουμε για την Πράγα, με ελεύθερο πρόγραμμα, ενώ το επόμενο πρωί υπάρχει χρόνος για τα τελευταία ψώνια στη στολισμένη αγορά της πόλης, πριν την αναχώρηση μας για την Αθήνα!

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας: Πράγα: 5 ημέρες αεροπορικώς

  • Εορταστικές αναχωρήσεις: 22, 26, 30/12, 03/01
  • Τηλ: 2103245620
  • Web: https://signature.gr/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα