Πρώτα χιόνια: Αυτό είναι το Χιονοδρομικό που θα λειτουργεί και καλοκαίρι

Πρώτα χιόνια: Αυτό είναι το Χιονοδρομικό που θα λειτουργεί και καλοκαίρι

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το πρώτο Χιονοδρομικό Κέντρο που σύντομα θα λειτουργεί και το... καλοκαίρι.

Βρισκόμαστε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στον πανέμορφο Χελμό.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του Χελμού στην θέση "ξερόκαμπος" μόλις 15 χλμ από τα Καλάβρυτα.

Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1988 και βοήθησε τα μέγιστα για την ανάπτυξη της περιοχής. Οι επισκέπτες στα Καλάβρυτα ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 150.000 και στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων σκιέρ. Είναι το πιο κοντινό χιονοδρομικό στην Αθήνα και υποδέχεται σκιερ και σνοουμπόρντερ από όλη την Ελλάδα.

Τα τοπία του Χελμού μαγευτικά και η θεά στο Ιόνιο, στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο μοναδική.

Διαθέτει άνετους χώρους για παρκάρισμα(30.000 μ2), σταθμό πρώτων βοηθειών, δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης.

Η καφετέρια του σαλέ τις βραδιές που υπάρχει νυχτερινό σκι μετατρέπεται σε μπαρ και χτυπάει κόκκινο.

Στα 1740 μέτρα λειτουργεί καφετερία , εστιατόριο, κατάστημα πώλησης ειδών σκι καθώς και ιατρείο.

Υπάρχουν συνολικά οχτώ (8) αναβατήρες και δεκατέσσερις (14) πίστες που περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, συνολικού μήκους 25 χλμ. Οι δρόμοι εκχιονίζονται όλο το 24ωρο και η πρόσβαση σε αυτό από τα Καλάβρυτα είναι πάντα εύκολη και ιδιαίτερα όμορφη, μέσα από το ελατοδάσος.

Θα λειτουργεί και το καλοκαίρι

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Έτσι, το Χιονοδρομικό θα μπορεί να λειτουργεί ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων "η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο Αρίσταρχος".

Χιονοδρομικό κέντρο - Φωτό αρχείου
Χιονοδρομικό κέντρο - Φωτό αρχείου MOTIONTEAM

Παράλληλα, τονίζει ότι "έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο χιονοδρομικό, δίνοντάς του “ζωή” για τα επόμενα 40 χρόνια". Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτίρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες".

Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παράξενα σχήματα στην άκρη της Ελλάδας - Όλη η αλήθεια

SHARE: