Σταθερά διψήφιο το ποσοστό αύξησης κίνησης στο αεροδρόμιο Αθηνών

Σταθερά διψήφιο το ποσοστό αύξησης κίνησης στο αεροδρόμιο Αθηνών
Ταξιδιώτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" Eurokinissi

Θετική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,3%, φθάνοντας τους 2,89 εκατ. ταξιδιώτες.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας “σηκώνει” το βάρος της ταξιδιωτικής κίνησης στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Ακόμα και το καλοκαίρι, μολονότι η Αθήνα δεν είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός των ξένων, οι οποίοι προτιμούν τα νησιά, το αεροδρόμιο της Αθήνας κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η κίνηση από το εξωτερικό, έκανε ρεκόρ τον Αύγουστο με 1.723.526 ταξιδιώτες, ήτοι 13,8% πάνω σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Ρεκόρ έκανε και η κίνηση εσωτερικού, με 925.020 ταξιδιώτες και +12,2% από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση εσωτερικού, μετά τους πτωτικούς μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, έκτοτε κινείται μόνο θετικά και με υψηλά ποσοστά.

Συνολικά, από την αρχή της χρονιάς, στο 8μηνο, διακινήθηκαν 16.189.388 ταξιδιώτες, με αύξηση 11,5% από το αντίστοιχο περσινό 8μηνο.

Οι προβλέψεις είναι εξίσου αισιόδοξες και για τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, ανοδικά θα κινηθεί το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα