Τα καλύτερα city breaks για μετά τις ’45 Αυγούστου’

Τα καλύτερα city breaks για μετά τις ’45 Αυγούστου’

Ιδανικές διακοπές μετά τις "45 Αυγούστου" και πριν τις “135 μέρες πριν το καλοκαίρι"

Κάποιοι επιμένουν πως δεν έχουμε φθινόπωρο αλλά 45 Αυγούστου. Κάποιοι άλλοι, όταν θα φτάσουμε στις παραμονές των Χριστουγέννων, θα μας θυμίσουν πως απέχουμε μόνο 165 μέρες από το καλοκαίρι. Υπάρχουμε όμως κι εμείς, που απλά αντιλαμβανόμαστε όλο το χρόνο ως κατάλληλη περίοδο για μίνι διακοπές, ή αλλιώς για μικρές ανάσες! Και το προγραμματίζουμε σωστά, νωρίτερα και έξυπνα, εκμεταλλευόμενοι την κάθε ευκαιρία για μικρά city breaks την κατάλληλη περίοδο:

Όταν το φτηνό αεροπορικό εισιτήριο υποστηρίζεται από μια καλή τιμή σε ένα μέτριο μεν, αλλά κεντρικό ξενοδοχείο στο Λονδίνο, και μπορείς να το επισκεφτείς οικονομικά.

 

Όταν ο συνδυασμός των δύο (των αεροπορικών και της διαμονής), μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα ιδανικό τριήμερο απόλαυσης του street food  της Πράγας. Μπορείς να το συνδυάσεις με μπύρες, με λίγη ρομαντζάδα με το ταίρι σου ή και με επιδρομή στα στριπτιτζάδικα της πόλης παρέα με τους φίλους ή τις φίλες σου.

Όταν μπορείς να εκμεταλλευθείς τις φτηνές τιμές των low cost  αεροπορικών και να γνωρίσεις πάμφθηνα, περιοχές που πριν 3-4 χρόνια δεν μπορούσες καν να τις εντοπίσεις στο χάρτη!

 

Άλλωστε, αν πρόκειται το τριήμερο να σου κοστίσει λιγότερο από ένα Σαββατοκύριακο στην Αράχοβα, γιατί να μην το περάσεις στη Μπρατισλάβα, τη Βαρσοβία, την Κρακοβία ή (βρε παιδί μου!) να δεις πώς στο καλό κάνουν τις πίτσες στη Νάπολη.

Τα city breaks  κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια, με φτηνές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και οικονομικά ξενοδοχεία ακόμη και σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Ρώμη. Να μη σκέφτεσαι αν είναι 45 Αυγούστου, αν χόρτασες καλοκαίρι, αν υπολείπονται μόνο 165 μέρες μέχρι το επόμενο. Μπαίνεις, ψάχνεις, συγκρίνεις, οργανώνεσαι και ταξιδεύεις. Ζεις την εμπειρία, ανασαίνεις, δοκιμάζεις νέες γεύσεις, ανοίγεις το μυαλό σου. Ξεκολλάς από την επαρχιώτικη λογική της Αθήνας φωνάζοντας “Μυκονοοοος” ή της Θεσσαλονίκης επιμένοντας  “Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει”.

 

Τώρα είναι η εποχή που θα τα οργανώσεις. Έστω δυο φορές το χρόνο, μια το φθινόπωρο και μια την άνοιξη. Φτηνότερα απ’ ότι θα σου στοιχίσει το μπουκάλι σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

Το κάνουμε! Κι από τότε που αρχίσαμε να το κάνουμε, το κάνουμε όλο και πιο συχνά. Κι όταν δεν είμαστε της έρευνας, του ψαξίματος και της υπερανάλυσης για το πότε, σε ποιο ξενοδοχείο κλπ, διαλέγουμε την έτοιμη λύση. Μπαίνουμε στο 18-24 (που πλέον έχει μεγαλώσει και το όνομα είναι μόνο για να μας θυμίζει πώς ήμασταν τότε που φωνάζαμε το Μάιο Μύκονοοοος..) και βλέπουμε τους οικονομικότερους συνδυασμούς αεροπορικών και διαμονής, πάνω σ΄ένα ημερολόγιο. Πιο εύκολα παίρνουμε την πολυπόθητη άδεια, καθώς την ζητάμε σε ημερομηνίες που δεν τις θέλουν απαραίτητα και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας. Θα είναι τότε που θα το χαρούμε, ξοδεύοντας τα λιγότερα.

Πιστέψτε με, τα city breaks αξίζουν.






Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα