Το απόλυτο ταξίδι: 274 νύχτες, 60 χώρες και 150 προορισμοί

Το απόλυτο ταξίδι: 274 νύχτες, 60 χώρες και 150 προορισμοί

Η μυθική κρουαζιέρα θα ξεκινήσει στο τέλος του 2023, σε ένα ταξίδι σε όλη την υδρόγειο, με πολλούς σταθμούς και στην Ελλάδα.

Μια περιπέτεια που θα διαρκέσει 274 νύχτες, ένα ταξίδι μοναδικό ετοίμασε η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean για το 2023. Πρόκειται για μια κρουαζιέρα που γίνεται πρώτη φορά, ονομάστηκε Ultimate World Cruise και θα πραγματοποιηθεί με το πολυτελές πλοίο Serenade of the Seas, το οποίο θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Μαϊάμι στις 10 Δεκεμβρίου του 2023 και θα επιστρέψει στις 10 Σεπτεμβρίου του 2024. Το δρομολόγιο, που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει, περιλαμβάνει και τις επτά ηπείρους, περισσότερους από 150 προορισμούς σε 65 χώρες και 11 μεγάλα θαύματα του κόσμου.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε 57 νέους προορισμούς στην ίδια την κρουαζιέρα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο, το Κουακορτόκ στη Γροιλανδία αλλά και το Σιμιζού στην Ιαπωνία – την πύλη προς το όρος Φούτζι. Θα δουν από κοντά και θα εξερευνήσουν πολλά από τα θαύματα του κόσμου που κόβουν την ανάσα, από το Μάτσου Πίτσου του Περού μέχρι το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, να βιώσουν ξεχωριστούς πολιτισμούς και αντικρίσουν όμορφες παραλίες σε κάθε γωνιά του κόσμου.

«Αυτή είναι η παγκόσμια κρουαζιέρα των παγκόσμιων κρουαζιέρων», δήλωσε ο Michael Bayley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International, συμπληρώνοντας ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν στον κόσμο και να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο».

Το ταξίδι των 274 νυχτών

Το ταξίδι ξεκινά στο Μαϊάμι, φτάνοντας στις Μπαχάμες και από εκεί στο Μεξικό, την Αρούμπα και το Κουρασάο. Περνάει από τα Μπαρμπάντος και τη Γρενάδα για να φτάσει στο νησί του Διαβόλου στη Γαλλική Γουιάνα. Από εκεί στη Φορταλέσα της Βραζιλίας και μέχρι το Ριο Ντε Τζανέιρο και την διάσημη παραλία της Κοπακαμπάνα. Επόμενος σταθμός το Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και μετά βόλτα στους καταρράκτες του Ιγκουασού στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ακολουθούν τα νησιά Φώκλαντ και το στενό Gerlache αλλά και άλλα εντυπωσιακά σημεία στην Ανταρκτική. Από εκεί στο Cape Horn της Χιλής και στην Ουσουέγια της Αργεντινής και πίσω στα Στενά του Μαγγελάνου στη Χιλή. Η κρουαζιέρα κάνει και άλλες στάσεις στη Χιλή, πριν φτάσει στο Πίσκο του Περού και το Μάτσου Πίτσου και τη Λίμα. Αναχωρεί για το Εκουαδόρ, την Κόστα Ρίκα και τη Νικαράγουα και μετά πιάνει διάφορα λιμάνια στο Μεξικό, πριν φτάσει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Το Φεβρουάριο του 2024 το πλοίο φτάνει στη Χαβάη και μετά ταξιδεύει για Γαλλική Πολυνησία στην Ταϊτή και άλλους προορισμούς. Μετά από λίγες μέρες στη θάλασσα, το Μάρτιο φτάνει στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και από εκεί ταξιδεύει στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, το Νιούκαστλ και άλλους προορισμούς. Ακολουθεί η εξερεύνηση της Ινδονησίας και από εκεί στη Μανίλα στις Φιλιππίνες και στο τέλος του μήνα φτάνει στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, την Ταϊπέι και την Ταϊβάν. Ο Απρίλιος βρίσκει το κρουαζιερόπλοιο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και από εκεί πλεύση για το Μπουσάν στη Νότια Κορέα και τη Σεούλ. Ακολουθεί το Σινικό Τείχος στο Πεκίνο της Κίνας και επιστροφή στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας και στο Τόκιο, το όρος Φούτζι και την Οσάκα. Λίγες μέρες μετά φτάνει στο Βιετνάμ και την πόλη Χο Τσι Μινχ και αναχωρεί για Σιγκαπούρη. Από εκεί ταξιδεύει για την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και αργότερα φτάνει στο Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Ο Μάιος υποδέχεται το πλοίο στην Ινδία για εξερεύνηση του Ταζ Μαχάλ, στη Γκόα, τη Βομβάη και μετά ταξιδεύει για το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από εκεί ξεκινά το ταξίδι στη Μέση Ανατολή με επόμενο σταθμό το Ντουμπάι, το Ομάν, την Πέτρα στην Ιορδανία και φτάνει στην Αίγυπτο για εκδρομή στις Πυραμίδες της Γκίζας και τελευταίο σταθμό στη χώρα την Αλεξάνδρεια. Μετά ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ και ακολουθεί η Λεμεσός στην Κύπρο. Από εκεί φτάνει στην Αθήνα για εξερεύνηση της Ακρόπολης και στη συνέχεια ταξιδεύει για την Έφεσο στην Τουρκία. Από εκεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στη Κωνστάντσα της Ρουμανίας για να φτάσει την 1η Ιουνίου στην Οδησσό της Ουκρανίας και να επιστρέψει στη Τραπεζούντα της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και πλεύση για τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν στάση στη Χίο και μετά η Αλικαρνασσός στην Τουρκία, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ταξιδέψει στη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά, την Ολυμπία, την Κέρκυρα και να αναχωρήσει για το Μπάρι της Ιταλίας. Από εκεί στη Βενετία, την Τεργέστη και μετά στο Κόπερ της Σλοβενίας, το Ζαντάρ της Κροατίας και το Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ και το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο. Αναχωρεί για Μάλτα και μετά πάει στη Σικελία της Ιταλίας, τη Νάπολη, για φτάσει τον Ιούλιο στη Ρώμη για βόλτα στο Κολοσσαίο. Αναχώρηση για Φλωρεντία, Πορτοφίνο, Κορσική, Κάννες και Νίκαια στη Γαλλία, Προβηγκία και Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Μετά φτάνει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας για να ξεκινήσει την διαδρομή στις πρωτεύουσες του πολιτισμού. Στάσεις στη Βαλένθια, την Καρχηδόνα, τη Μάλαγα και από εκεί πλεύση προς την Καζαμπλάνκα του Μαρόκο.

Πίσω στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και το Πόρτο και στη συνέχεια στο Κόρκ της Ιρλανδίας για να φτάσει στη Χάρβη στη βόρεια Γαλλία και από εκεί στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Πλεύση για Βέλγιο στη Μπριζ και μετά στο Σκάγκεν της Δανίας. Μετά φτάνει στο Βερολίνο της Γερμανίας και την 1η Αυγούστου στο Ταλίν της Εσθονίας. Από εκεί ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, μετά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, τη Λιθουανία και πίσω στη Δανία και μετά στο Όσλο της Νορβηγίας και άλλα λιμάνια της χώρας. Από εκεί φεύγει για το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και ακολουθεί το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, το Κουακορτού της Γροιλανδίας, για να φτάσει στη Νέα Γη. Από εκεί πίσω στις ΗΠΑ και στάση στη Νέα Υόρκη, τις Βερμούδες, τις Μπαχάμες, πριν αποβιβάσει στις 10 Σεπτεμβρίου τους τυχερούς ταξιδιώτες στο Μαϊάμι της Φλώρινας.

Το κρουαζιερόπλοιο Serenade of the Seas

Οι τυχεροί Globetrotters θα εξερευνήσουν τον κόσμο με στυλ, ταξιδεύοντας με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Serenade, της Royal Caribbean. Το ταχύτατο Serenade of the Seas έχει μήκος 294 μέτρα, πλάτος 32,3 μέτρα και ταχύτητα πλεύσης 46 χλμ/ώρα. Υπάρχουν 12 καταστρώματα επιβατών, τα οποία εξυπηρετούνται από 9 ανελκυστήρες επιβατών (6 από τους οποίους είναι γυάλινοι και βλέπουν είτε πάνω από το αίθριο είτε έξω από το πλοίο μέσα από έναν γυάλινο τοίχο). Το πλοίο φιλοξενεί 2.490 επισκέπτες σε 1.055 καμπίνες και 891 πλήρωμα.

Η κρουαζιέρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος, αφού οι ταξιδιώτες της θα φτάσουν στο Μαίάμι με αεροπορικά εισιτήρια business class, premium μεταφορές και ένα μεγάλο πάρτυ και διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Οι κρατήσεις για ολόκληρη την κρουαζιέρα Ultimate World άνοιξαν πριν από λίγες ημέρες για τα μέλη του Diamond και Upper Crown & Anchor Society, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή της, που εκτιμάται ότι θα ξεκινά από 60.000 δολάρια το άτομο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα