8 apps που βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον Ronaldo!

8 apps που βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον Ronaldo!

Μπάλα ή τεχνολογία; Φυσικά και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Άλλωστε μια ματιά στα νούμερα αρκεί για να αναδειχτεί ξεκάθαρος νικητής…

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δημόπουλος

Σύμφωνα με το Forbes ο Christiano Ronaldo είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος αθλητής για τη χρονιά που διανύουμε, με μηνιαία έσοδα που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια δολάρια! Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό σίγουρα. Μέχρι να μπει στη σύγκριση με τα αντίστοιχα έσοδα των δημοφιλέστερων apps για τα smartphones μας βέβαια…

Η σύγκριση φυσικά και δεν είναι δίκαιη, μιας και από τη μία έχουμε έναν αθλητή και από την άλλη ολόκληρες εταιρίες που απασχολούν αρκετούς ανθρώπους με αρκετά υψηλά έξοδα συντήρησης. Παρόλα αυτά, η χαοτικές διαφορές μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι η σύγκριση είναι βάσιμη, και το περιθώριο για κάποιον με λιγότερο ταλέντο από τον CR7 στη μπάλα, να γίνει (πολύ)εκατομμυριούχος , κάτι παραπάνω από υπαρκτό.

Clash Royale

Ίσως το πιο επιτυχημένο app όλων των εποχών. Το παιχνίδι που ο μόνος του αντίπαλος σε απόλυτα νούμερα, είναι τελικά… ο προκάτοχος του (Clash of Clans). Και πως αλλιώς να προλογίσεις ένα «χρυσορυχείο» όπως αυτό της Supercell, όταν τα νούμερα γράφουν κάτι παραπάνω από $5 εκατομμύρια σε καθημερινή βάση, μόνο από την αγορά της Αμερικής!

Pokemon GO

Tο πιθανότερο είναι ότι έχεις διαβάσει ήδη πολλά αφιερώματα για τα οικονομικά (και όχι μόνο βέβαια) επιτεύγματα του μέχρι πρότινος Νο 1 app (ανεξαρτήτως πλατφόρμας) εκεί έξω. Πολλά από αυτά βρίσκονται σε άλλες σελίδες αυτού εδώ του site άλλωστε, για αυτό ας μην μακρηγορούμε, το Pokemon GO υπολογίζεται ότι «φέρνει» στη Niantic περί του 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα (!) μόνο από την αγορά των ΗΠΑ και μόνο από το App Store. Αν αναγάγουμε αυτό το ποσό σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορούμε εύκολα να χάσουμε το μέτρημα…

Mobile Strike

Με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger και μια διαφημιστική καμπάνια άνευ προηγουμένου να προηγείται της έλευσης του, το Mobile Strike αποπειράθηκε να «εξολοθρεύσει» τους αντιπάλους του στο χώρο του mobile gaming, και εν μέρη τα κατάφερε, αφού έχει κατακτήσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση στα top grossing games του Google Play Store και την 3η στο App Store. Ήτοι, $2,5 εκατομμύρια καθημερινά στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Game of War

Ακολουθώντας την πεπατημένη των free to play παιχνιδιών (όπως και κάθε άλλο game σε αυτή τη λίστα), το Game of War βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα in-app purchases (τις αγορές έξτρα παροχών/βοηθημάτων μέσα από την ίδια την εφαρμογή δηλαδή) για να βάλει στα ταμία της Machine Zone περί του $1,5 εκατομμυρίων δολαρίων τη μέρα, με μόνο το 0,6% αυτού του ποσού να προέρχεται από διαφημίσεις.

Candy Crash Saga

Το παιχνίδι που δεν έχουν παίξει μόνο… όσοι λένε ψέματα! Ένα από τα πιο επιτυχημένα apps όλων των εποχών κατέλαβε τα smartphones και τα tablets μας πριν από μερικά χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει σταματήσει να αποδίδει άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα στην King, κάνοντας τα  $5,9 δισεκατομμύρια που ξόδεψε η μαμά Activision για να την αποκτήσει στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, να ακούγονται λογικά.

Spotify Music

Το δημοφιλέστερο music streaming service της βιομηχανίας συνοδεύει τον (συνεχώς αυξανόμενο) κατάλογο των 30 εκατομμυρίων τραγουδιών του με αναλόγως εντυπωσιακά νούμερα και στα έσοδα από τις πωλήσεις των συνδρομών του και τις διαφημίσεις του, αφού περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα μπαίνουν στα ταμεία της Spotify Ltd από του χρήστες iOS συσκευών μόνο…

Netflix

Δεν είναι μόνο η μουσική αλλά και το video streaming που σημειώνει ιλιγγιώδη νούμερα στα έσοδα του τα τελευταία χρόνια. Το Netflix, το «σπίτι» του House of Cards, του Daredevil και του Narcos (μεταξύ πολλών άλλων), πρωταγωνιστεί φυσικά, έχοντας να επιδείξει μια ισχυρή βάση 35 εκατομμυρίων συνδρομητών που μεταφράζεται σε $240 εκατομμύρια τον μήνα στις Η.Π.Α., καθώς και μια ολοένα και αυξανόμενη παρουσία στις διεθνής αγορές!

Tinder

Το πλέον επιτυχημένο dating app των ημερών μας, αποδεικνύεται και το πιο προσοδοφόρο, με έσοδα που αγγίζουν τα 10 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα στις Η.Π.Α.

Από αυτά τα χρήματα, μόλις το 5,8% φαίνεται να προέρχεται από διαφημίσεις, αφού το βασικότερο έσοδο είναι τα in-app purchases που η εφαρμογή προσφέρει, με κυριότερη όλων τη δυνατότητα να «πάρεις πίσω» την τελευταία σου απόρριψη στις προτάσεις πιθανών συντρόφων.

Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα των παραπάνω εφαρμογών δεν είναι παρά το κερασάκι σε μια τούρτα τρισεκατομμυρίων, που μοιράζονται πολλοί , στο ποσοστό που τους αναλογεί. Είναι πλέον πασιφανές ότι η αγορά των apps είναι ένας από τους επικερδέστερους τομείς της Πληροφορικής, αρκεί να έχει κανείς τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στον σοβαρό ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει, όπως και ένας αθλητής άλλωστε!

Το  Athens Tech  προσφέρει όλα αυτά τα κατάλληλα εφόδια για να ανακαλύψεις και ν’ αναδειχθείς στον τομέα, από προπτυχιακά τμήματα όπως το  BSc (Hons) in Computer Science – Internet Computing , έως και μεταπτυχιακά για την απόλυτη εξειδίκευση πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητών τηλεφώνων όπως το  MSc in Advance Software Engineering – Web and Mobile Applications . Η επιστήμη της Πληροφορικής αλλάζει καθημερινά, η εποχή σχεδόν απαιτεί καινοτομίες και νεωτερισμούς για να ξεχωρίσεις, το Athens Tech διαθέτει τα εργαλεία για να χτίσει τα θεμέλια της καριέρας σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα