Close-To-Me: Το περικάρπιο για τήρηση των αποστάσεων τώρα και στην Ελλάδα

Close-To-Me: Το περικάρπιο για τήρηση των αποστάσεων τώρα και στην Ελλάδα
Άνθρωποι με μάσκα Eurokinissi

Το "αξεσουάρ εργασίας" που θα ειδοποιεί ηχητικά και με δόνηση όταν οι αποστάσεις θα μειώνονται είναι διαθέσιμο πλέον και για τις επιχειρήσεις της χώρας μας. Πώς λειτουργεί.

Τη διάθεση των “αξεσουάρ εργασίας” και στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τρίτη η ελληνική εταιρία Mobile Technology. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογική τάση που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση στα εργασιακά περιβάλλοντα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ελαφρύ περικάρπιο “Close-To-Me” αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαφυλάξουν την υγεία του προσωπικού τους, άρα και τη δημόσια υγεία.

Οι υπάλληλοι και επισκέπτες της επιχείρησης μπορούν, φορώντας τη συσκευή, να ειδοποιούνται ηχητικά ή μέσω λειτουργίας δόνησης, όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο περισσότερο από την προκαθορισμένη απόσταση ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί. Με αυτό τον τρόπο – σύμφωνα με την ανακοίνωση – διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός συγκεκριμένων χώρων, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία επιχειρήσεων, πολυκαταστήματα λιανικής, νοσοκομεία, σχολεία κ.α.

Το περικάρπιο Close-To-Me είναι συμβατό με Bluetooth BLE και αποθηκεύει αυτοματοποιημένα στο cloud το ιστορικό των “συναντήσεων” κάθε ID έτσι, ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ύποπτο περιστατικό ή και κρούσμα, να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του μέσω Gateway ή Mobile App.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version