Ε-drive academy: Αναβαθμίζεται η εκπαιδευτική πλατφόρμα

Ε-drive academy: Αναβαθμίζεται η εκπαιδευτική πλατφόρμα
Πινακίδα STOP σε δρόμο της πόλης των Τρικάλων Eurokinissi

Ενισχύονται δράσεις που εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια.

Η Οδική Ασφάλεια ξεκινά από την εκπαίδευση και καταλήγει στην καταστολή, με τα πρόστιμα. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, ο καθένας αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και η κυβέρνηση, οφείλει, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης να είναι πιο αποτελεσματική.

Και, βέβαια, η εκπαίδευση ξεκινά από τα σχολεία, εκεί που ο νέος άνθρωπος είναι δέκτης και όσα καλά του μάθεις, θα τα αφομοιώσει καλύτερα.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση, θεσπίστηκε η πλατφόρμα «e – drive academy» και εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα 100 σχολείο, το μάθημα της Οδικής Ασφάλειας – Κυκλοφοριακής Αγωγής, για το οποίο, χρόνια τώρα γίνονται κουβέντες.

Η σημερινή κυβέρνηση συνέχισε το έργο αυτό και τώρα, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, η οποία  αποτελεί ανώτατο διοικητικό όργανο σχεδιασμού, εφαρμογής και εποπτείας της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Οδική Ασφάλεια, τέθηκε η αναβάθμιση και προώθηση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «e – drive academy».

Συγκεκριμένα, η θεματική ενότητα Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια, η οποία εντάχθηκε στο ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων της χώρας για το έτος 2020-2021 με εκπαιδευτικό υλικό από το περιεχόμενο της πλατφόρμας «e-drive academy» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανασχεδιάζεται και πρόκειται να γίνει περισσότερο σύγχρονη και διαδραστική. Οι  χρήστες με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες θα μπορούν να εκπαιδευτούν από οποιοδήποτε μέσο διαθέτει ο καθένας (Tablet, Υπολογιστή, κινητό).

Κι ακόμη, προωθείται η διαδικασία μεταφοράς του υλικού σε ανασχεδιασμένο ψηφιακό χώρο, ώστε το υλικό που μέχρι σήμερα ήταν καταχωρημένο σε φυλλάδια και PDF, να μετατραπεί σε διαδραστικά «video animation» για παιδιά. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν έξυπνα διαδραστικά παιχνίδια quiz, ώστε να επαληθεύουν οι χρήστες τη γνώση τους μέσα από το παιχνίδι.

Επίσης, μέσω της αξιοποίησης παιχνιδομηχανών (gamification), οι χρήστες θα μαζεύουν «πόντους ή σήματα» ανάλογα με τις επιδόσεις τους και θα επιβραβεύονται για την εξέλιξη τους.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και για μαθήματα με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, ενώ η πλατφόρμα ικανοποιεί όλα τα πρωτοκολλά για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παράλληλα στην επιτροπή συζητήθηκε η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων από παραβάσεις του ΚΟΚ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία των συναρμόδιων υπηρεσιών και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα.

Για τον σκοπό αυτό, οι εργασίες της επιτροπής θα επικεντρωθούν στην απλούστευση των διαδικασιών, στην πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας είσπραξης, στον προσδιορισμό του τρόπου απόδοσης των συγκεκριμένων ποσών στους Δήμους και στην ενίσχυση της χρήσης οπτικοακουστικών μέσων (καμερών) κατά τους ελέγχους.

Επίσης, οργανώνεται οδικό χάρτης για την ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας που θα συλλέγει κάθε χρόνο τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα. Με βάση την παρουσίαση που έγινε από τον καθηγητή του ΕΜΠ Γιώργο Γιαννή, προβλέπεται η οργάνωση συλλογής στοιχείων από κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς, η υποστήριξη της συλλογής δεδομένων με συγκεκριμένες μεθοδολογίες και ο συντονισμός των δράσεων των φορέων για την  υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και η συντονίστρια της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, Αμαλία Πολυδωροπούλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version