Ένα ρομποτάκι θα σκουπίζει το σπίτι σου για σένα

Ένα ρομποτάκι θα σκουπίζει το σπίτι σου για σένα
modern interior.3d design concept modern interior.3d design concept

Όταν η καθαριότητα γίνεται -στην κυριολεξία!- παιχνίδι και η σκόνη αποτελεί παρελθόν.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά νομίζω πως στον οικιακό εξοπλισμό υπάρχει ένα τεχνολογικό χάσμα. Τι εννοώ; Πολλές συσκευές δεν δείχνουν να έχουν εξελιχθεί όσο θα περίμενε κανείς τα τελευταία χρόνια. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η σκούπα, καθώς ορισμένα από τα πιο δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά, που μάλλον βαριούνται το σκούπισμα όσο και εμείς, ενώ συμπονούν και το δράμα μας όσον αφορά την άχαρη αποθήκευση αυτής της μη βολικής συσκευής, βρήκαν μια λύση βγαλμένη από το μέλλον. Μιλάω φυσικά για την επανάσταση που έχουν φέρει οι σκούπες – ρομπότ που πολλοί από εμάς τις γνωρίσαμε τις μέσα από ένα από τα πιο εμβληματικά επεισόδια του Breaking Bad. Εκεί είδαμε για πρώτη φορά πώς μια στρογγυλή μάζα τεχνολογίας μπορεί να καθαρίσει το σπίτι σου κόβοντας απλά βόλτες, με σένα να το κοιτάς απερίσπαστος από τον καναπέ.

Έκτοτε μάθαμε πως δεν είναι όλες οι σκούπες – ρομπότ το ίδιο, καθώς υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αποτελεσματικές, με τη Mi Robot Vacuum να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση *drumroll* να σας ανακοινώσουμε πως το πολυαναμενόμενο θαυματουργό ρομποτάκι βρίσκεται πλέον σε ελληνικό έδαφος και σας περιμένει ανυπόμονο στα ράφια των καταστημάτων.

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς διαφοροποιεί τη Mi Robot Vacuum και γιατί είναι η αγαπημένη μας αρκεί να σας πω πως διαθέτει 12 διαφορετικούς αισθητήρες, για να χαρτογραφεί τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, ενώ οι 3 επεξεργαστές της είναι υπεύθυνοι για την κίνησή της σε πραγματικό χρόνο, τον υπολογισμό της θέσης και τον προσδιορισμό των καλύτερων διαδρομών καθαρισμού. Πιο απλά, όσο απίθανό και αν σας φαίνεται, το μαγικό αυτό ρομποτάκι σκουπίζει με σύστημα, καθώς διαθέτει αλγόριθμο που το βοηθάει να σχεδιάζει τον χάρτη του σπιτιού του και έτσι στην συνέχεια να ορίζει τη διαδρομή του. Σκεφτείτε απλά πως ο αισθητήρας Laser Distance Sensor που διαθέτει της επιτρέπει να σκανάρει τον περιβάλλοντα χώρο σε 360 μοίρες, 1800 φορές το λεπτό.

Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι εκεί και να την θαυμάζεις καθώς αυτή απορροφά κάθε κύτταρο βρωμιάς, καθώς μπορεί κανείς να την ελέγχει και από απόσταση, αφού συγχρονίζεται με το Mi Home APP. Επιπλέον, χάρη στον αισθητήρα τοίχου, διατηρεί απόσταση 10 χιλιοστά από τους τοίχους, ώστε η πλευρική της βούρτσα να καθαρίζει αποτελεσματικά τις γωνίες. Γενικώς πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο ρομποτάκι, καθώς μετά το σκούπισμα, η Mi Robot Vacuum επιστρέφει μόνη της στη βάση φόρτισης και επαναφορτίζεται αυτόματα. Το όνειρό μας να επιστρέφουμε σπίτι και να το βρίσκουμε σκουπισμένο, χωρίς να έχουμε ασχοληθεί με τίποτα, είναι πλέον πραγματικότητα. Με τον πιο κομψό, λειτουργικό και καινοτόμο τρόπο. Μένει τώρα τα ίδια μυαλά να σκεφτούν κάτι και για το σίδερο. Ευχαριστούμε.

Info: Η Mi Robot Vacuum είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά από την Info Quest Technologies, εξουσιοδοτημένο διανομέα της Xiaomi και θα την βρείτε σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, στο κατάστημα Mi Store στο Golden Hall καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.mistore-greece.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα