Εσύ θα ‘χτυπούσες’ τατουάζ που δίνει το στίγμα σου όπου κι αν είσαι;

Εσύ θα ‘χτυπούσες’ τατουάζ που δίνει το στίγμα σου όπου κι αν είσαι;

Η εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού Chaotic Moon Studios, με έδρα το Τέξας, ολοκληρώνει την ανάπτυξη τατουάζ υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες για την υγεία μας και το σώμα μας. Τα βιομετρικά τατουάζ είναι το αμφιλεγόμενο μέλλον μας

Τα βιομετρικά τατουάζ είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τεχνολογικά δημιουργήματα της δεκαετίας που διανύουμε και κατασκευάζονται από την εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού, Chaotic Moon Studios.

Για την ακρίβεια, μιλάμε για προσωρινά τατουάζ υψηλής τεχνολογίας που φιλοξενούνται στο σώμα μας και δουλεύουν αλληλεπιδρώντας με αυτό.

Τα βιομετρικά τατού εντοπίζουν τα επίπεδα του ιδρώτα μας, τον καρδιακό μας ρυθμό, τα επίπεδα ενυδάτωσης και άλλα σχετικά βιομετρικά στοιχεία, τα οποία συλλέγονται μέσω ενός application με το οποίο “επικοινωνεί” το ψηφιακό σχέδιο που έχουμε πάνω μας.

Η αποστολή των στοιχείων γίνεται μέσω bluetooth, όπως συμβαίνει και με άλλα gadget που μπορούμε να φέρουμε πάνω στο σώμα μας.

Ο CEO της Chaotic Moonμ Ben Lamm, τονίζει πως τα βιομετρικά τατουάζ δεν είναι μόνο fitness trackers. Όπως είπαμε και παραπάνω, μπορούν να εντοπίσουν αν είσαι στρεσαρισμένος, να ελέγξουν την θερμοκρασία τους σώματός σου, την πίεση και τους παλμούς και να μεταδώσουν όλα τα δεδομένα μέσω της ηλεκτρικά αγώγιμης βαφής τους, συμβάλλοντας στην καθημερινή άσκηση του χρήστη.

Ωστόσο η τεχνολογία αυτή αποσκοπεί στο να λειτουργήσει και για ψηφιακό εντοπισμό. Ο κάτοχος του app θα μπορεί μέσω αυτής να εντοπίζει το παιδί του, να πληρώνει τις συναλλαγές του, μέσω του Apple Pay αλλά και με app που θα αναπτυχθεί για Android.

Επίσης, ο Ben Lamm αναφέρει πως τα τατού αυτά θα χρησιμοποιηθούν σταδιακά και στον στρατό για να ελέγχεται η κατάσταση και η τοποθεσία του στρατιώτη.

Αυτή τη στιγμή η Chaotic Moon βρίσκεται στο στάδιο της τελικής ολοκλήρωσης του προϊόντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα