Facebook: Πώς μπορούν οι χρήστες να διεκδικήσουν πνευματικά δικαιώματα

Facebook: Πώς μπορούν οι χρήστες να διεκδικήσουν πνευματικά δικαιώματα
Social Media shutterstock

Με το Rights Manager μπορείς να διεκδικήσεις πνευματικά δικαιώματα για φωτογραφίες και videos στο Facebook.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί περιεχομένου και οι εκδότες αφορά τον διαμοιρασμό και τη διαχείριση των original φωτογραφιών και εικόνων που χρησιμοποιούν στις δημοσιεύσεις τους στα social media. Είναι γεγονός ότι σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει ικανή προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, παρά το γεγονός ότι υφίσταται νομικό πλαίσιο για να κυνηγήσουν όποιους τα εκμεταλλεύονται χωρίς αντίτιμο. Αυτήν την κατάσταση θέλει να αντιμετωπίσει, όσο μπορεί, η Facebook και γι’ αυτό λανσάρει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Rights Manager.

Facebook

Μέσα από αυτό, οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να διεκδικήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες, φωτογραφίες και videos, όπως και να ζητούν από τη Facebook να κατεβάσει αναρτήσεις χρηστών που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιήσει χωρίς άδεια τις δημιουργίες τους. Το Rights Manager θα πραγματοποιεί αναζήτηση στο Facebook και το Instagram προκειμένου να εντοπίσει “παράνομο” υλικό και στη συνέχεια θα ενημερώνει τον δημιουργό για τις επιλογές που έχει όπως να μπλοκάρει την ανάρτηση, να την θέσει υπό παρακολούθηση ή ακόμη και να προσθέσει αναφορά με ενεργό link που να οδηγεί σε δικό του περιεχόμενο. Φυσικά, θα μπορεί να επιτρέψει τη χρήση του υλικού δίνοντας εξαιρέσεις σε συνεργάτες, φίλους κλπ.

Τέλος, σύμφωνα με το Techgear, μέσα από το Rights Manager θα μπορούν να επιλέξουν σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η εμφάνιση του υλικού τους και αν η αναφορά περί ιδιοκτησίας θα ισχύει για όλο τον κόσμο ή για συγκεκριμένες περιοχές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version