Google Earth: Πόσο άλλαξε ο κόσμος τα τελευταία 40 χρόνια

Google Earth: Πόσο άλλαξε ο κόσμος τα τελευταία 40 χρόνια

Στα Timelapse βίντεο του Google Earth, περιλαμβάνονται η ακτή του Cape Cod που κινείται προς τα νότια ή ο παγετώνας Columbia στην Αλάσκα, που σταδιακά υποχωρεί.

Το Google Earth κάνει zoom out με μία νέα 3D Timelapse λειτουργία και μας δείχνει πώς αλλάζει ο κόσμος με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, απεικονίζεται ο τρόπος που αναδιαμορφώθηκε η Γη από τις καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών από το 1984 έως το 2020.

Μάλιστα, σήμερα το 3D εργαλείο για τους χάρτες της Google, που είναι διαθέσιμο για υπολογιστές και φορητές συσκευές προσέθεσε την ώρα, ως μία τέταρτη διάσταση. Με τα βίντεο του Timelapse δίνεται η δυνατότητα να δείτε 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες από τα τελευταία 37 χρόνια του κόσμου, προκειμένου να αναδειχθεί μια διαφορετική οπτική ματιά στην εικόνα που έχουμε για τον πλανήτη.

Σε ορισμένα από τα Timelapse βίντεο, περιλαμβάνονται η ακτή του Cape Cod που κινείται προς τα νότια ή ο παγετώνας Columbia στην Αλάσκα, που σταδιακά υποχωρεί με την πάροδο των χρόνων. Παράλληλα, παρουσιάζονται αγροκτήματα που αναπτύσσονται με τον καιρό στη Σαουδική Αραβία αλλά και τα προάστια που κατακλύζουν την έρημο του Λας Βέγκας.

Όπως σημειώνει το Techgear.gr, τo Google Earth συνεργάστηκε με τη NASA, το κέντρο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ και με το πρόγραμμα Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συλλέξει και χρησιμοποιήσει όλες τις δορυφορικές εικόνες και όλα τα δεδομένα για μια πληρέστερη εικόνα της Γης.

Μπορείτε να βρείτε τα Timelapse βίντεο για οποιαδήποτε τοποθεσία επιθυμείτε να δείτε την «ιστορία» της στο g.co/Timelapse.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version