Google: Κινδυνεύει με νέο πρόστιμο-μαμούθ από την Κομισιόν

Google: Κινδυνεύει με νέο πρόστιμο-μαμούθ από την Κομισιόν
Google AP

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης αναφορικά με το λογισμικό Android

Αντιμέτωπη με νέο πρόστιμο-μαμούθ είναι η Google καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να της επιβάλλει κυρώσεις για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης μέσω του λειτουργικού συστήματος Android, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πρόστιμο ενδέχεται να ξεπεράσει αυτό των €2,4 δισ. που είχε επιβληθεί στον αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό την περασμένη χρονιά για κατηγορίες σχετικά με την προνομιακή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τέλος, η Κομισόν θα καλέσει επίσης την Google να σταματήσει μονοπωλιακές πρακτικές όπως οι συμφωνίες που εμποδίζουν τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να προωθούν εφαρμογές που ανταγωνίζονται τις δικές της.

Η υπόθεση άνοιξε για πρώτη φορά το 2016, όταν οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν την Google για μη ανταγωνιστική συμπεριφορά σχετικά με το Android OS. Σύμφωνα με τις αναφορές της κομισιόν, η Google επέβαλε στους κατασκευαστές τηλεφώνων την προ-εγκατάσταση του Google Search και Chrome, παρέχοντας στην εταιρία σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της εταιρίας, με την Googleνα αρνείται τις κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα