Η Coolpad δίνει στη μεσαία κατηγορία ένας από τους τοπ επεξεργαστές για smartphones

Η Coolpad δίνει στη μεσαία κατηγορία ένας από τους τοπ επεξεργαστές για smartphones

Με το Cool S1 η κινεζική εταιρεία επιχειρεί να μπει για τα καλά στον χάρτη με τους μεγάλους κατασκευαστές. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Αποστολή στο Λας Βέγκας, Παναγιώτης Μαρκίδης

Η πρόσφατη εξαγορά από τη LeEco (πολύ δημοφιλή στην Κίνα για το οικοσύστημα υπηρεσιών και περιεχομένου της) φαίνεται ότι δίνει στην Coolpad το καύσιμο να μπει για τα καλά στο χάρτη των μεγάλων κατασκευαστών smartphones, παρουσιάζοντας συσκευές με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, οι οποίες παράλληλα διατηρούν την πολύ καλή σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής.

Στο Λας Βέγκας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά από κοντά το Cool S1. Η ποιότητα κατασκευής είναι με διαφορά η καλύτερη μέχρι σήμερα σε συσκευή της Coolpad, με unibody σχεδιασμό, σώμα από αλουμίνιο και προσοχή στις λεπτομέρειες. Στο πίσω μέρος, κάτω από την ονομασία το μοντέλου, με μικρά γράμματα υπάρχει η αναφορά «LeEco inside», κάτι που ίσως δεν θα αναφέρεται στην τελική έκδοση της συσκευής όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, αφού παραπέμπει σε υπηρεσίες και περιεχόμενο το οποίο δεν είναι για την ώρα διαθέσιμο εκτός Κίνας.

 

Το Cool S1 βασίζεται στον Snapdragon 821 (κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm πριν από την ανακοίνωση του 835), τον οποίο «φοράνε» αρκετά από τα πρωτοκλασάτα smartphones που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5,5 ίντσες με τυπική Full HD ανάλυση και στις κάμερες έχει χρησιμοποιηθεί ένα καθιερωμένο πλέον ζευγάρι αισθητήρων 16 (Sony IMX298) και 8 Megapixels.

Από τα επίσης πραγματικά δυνατά σημεία του Cool S1 είναι το ζευγάρι των ηχείων. Στο κομμάτι του ήχου η Coolpad συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Harman Kardon, η οποία ανήκει πλέον στη Samsung.

Το Cool S1 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, με την κινεζική εταιρεία να θέλει να κρατήσει αρκετά ανταγωνιστική την τιμή του, ακόμα και έναντι του OnePlus 3T, στοχεύοντας στο όριο των 350 ευρώ, για το μοντέλο με τα 4 Gb RAM και τα 64 Gb on board μνήμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Cool S1 αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα