Η καριέρα στην αστυνομία οδηγεί στο development (αν την εγκαταλείψεις)

Η καριέρα στην αστυνομία οδηγεί στο development (αν την εγκαταλείψεις)

Ένας πρώην αστυνομικός που κατάφερε να γίνει expert στην ανάπτυξη εφαρμογών αποδεικνύει ότι για να πετύχει κανείς ό,τι στοχεύει χρειάζεται να το επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις

“Σε μια οικονομία σαν τη δική μας δεν είναι εύκολο να αλλάξεις επαγγελματικό δρόμο. Όμως, είναι το κίνητρο που μετράει, όπως για παράδειγμα όταν έχεις στόχο να χάσεις βάρος και προσπαθείς αλλά αποτυγχάνεις. Αν όμως δεις ότι χρειάζεται μια αλλαγή στον τρόπο ζωής σου και την ενσωματώσεις στην προσωπικότητά σου, μπορείς να φθάσεις στην επιτυχία”…

Ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν αυτά τα λόγια θα μπορούσε να πάρει σύνταξη ως αστυνομικός, αλλά δεν πίστευε στο μότο “μια ζωή στο σώμα”. Έπειτα, λοιπόν, από σχεδόν 20 χρόνια υπηρεσίας στην αστυνομία της Μασαχουσέτης, o Derek Langton αποφάσισε να κάνει μια ριζική στροφή στην καριέρα του και να ασχοληθεί σοβαρά με τον κόσμο της τεχνολογίας. Ήταν μια σοβαρή απόφαση που τον οδήγησε στο να αφιερώνει 80 ώρες εβδομαδιαίως για να μάθει προγραμματισμό.

Γοητευμένος από τις δυνατότητες των εφαρμογών για iOS, έβαλε στόχο να λανσάρει μια δική του εφαρμογή στα ηλεκτρονικά ράφια του App Store και τελικά τα κατάφερε, έστω κι αν χρειάστηκε να ζει και να αναπνέει μόνο για το development: “είναι από τα πράγματα που ή τα κάνεις ή τα αφήνεις. Μέση οδός δεν υπάρχει”, έχει πει ο ίδιος. Τελικά ο Langton ευτύχησε να δει την εφαρμογή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Ήταν το Smoopa, ένα app για σύγκριση τιμών που λειτουργούσε ήδη σε περιβάλλον Android, πριν λανσαριστεί σε iOS από τον πρώην αστυνομικό και “γίνει ακόμη καλύτερο”, όπως έχει δηλώσει ο Langton χαριτολογώντας.

 

Η επιστήμη των υπολογιστών δίνει συνεχώς ευκαιρίες σε ανήσυχους ανθρώπους όπως ο Derek Langton, αρκεί να προετοιμαστούν κατάλληλα για να τις εκμεταλλευτούν. Και, βέβαια, να είναι αφενός καταρτισμένοι, αφετέρου ανοιχτοί στην εξέλιξη. Είναι δύο στοιχεία που έχουν να κάνουν με τη μάθηση και το φορέα που επιλέγει κανείς για να εκπαιδευτεί. Τα προγράμματα που προσφέρονται από το πρώτο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα, το Athens Tech College διαθέτουν αυτή τη δυναμική. Τα προπτυχιακά προγράμματα του κολεγίου δίνουν με την ολοκλήρωσή τους πτυχίο από το  πανεπιστήμιο του Sheffield, ένα από τα 15 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ τα μεταπτυχιακά του εξειδικεύουν γνώσεις που είναι πολύτιμες στην αγορά εργασίας. Νέοι άνθρωποι, αλλά και ώριμοι ενήλικες σαν τον Langton, που είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν αντικείμενο απασχόλησης και να αποδεχθούν προκλήσεις θα βρουν αποτελεσματική τη μέθοδο διδασκαλίας του Athens Tech College που είναι προσαρμοσμένη σε ενήλικες. Και θα αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στον προγραμματισμό που μπορεί να φθάσουν έως το λανσάρισμα της δικής τους εφαρμογής σε κάποια πλατφόρμα ή οποιοδήποτε άλλο success story ονειρευτούν.

 

Ο αστυνομικός από τη Μασαχουσέτη ασφαλώς διέθετε πείσμα -όσο άκουγε ότι το να φτιάξεις εφαρμογή σε iOS είναι δύσκολο, τόσο πιο πολύ ήθελε να τα καταφέρει-, όμως, όπως εκείνος, έτσι και οποιοσδήποτε μελλοντικός developer χρειάζεται κάπως να συνδεθεί με την αγορά για να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει. Τα real time επιχειρηματικά projects στα οποία εμπλέκονται οι σπουδαστές του Athens Tech College από τον πρώτο χρόνο φοίτησής τους είναι μια πρώτη επαφή με όσα ζητά η πραγματική οικονομία. Παράλληλα, η ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και γενικότερα, η εκπαιδευτική φιλοσοφία που διέπεται από πνεύμα συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο δίνουν στους σπουδαστές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την αγορά, να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες και να πείσουν ότι μπορούν να τις εφαρμόσουν στην πράξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα