Η Samsung βάζει οριστικά τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7

Η Samsung βάζει οριστικά τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7

Καλεί όσους το έχουν στα χέρια τους να το απενεργοποιήσουν και να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, αφού δεν κατάφερε να λύσει το μυστηριώδες πρόβλημα που προκάλεσε τα περιστατικά ανάφλεξης

Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις περίεργες τεχνολογικές ιστορίες όλων των εποχών. Η Samsung αναγκάζεται να βάλει τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 και να διαχειριστή το ισχυρό πλήγμα στη φήμη της, αφού όπως φαίνεται δεν κατάφερε να λύσει το μυστηριώδες πρόβλημα που προκάλεσε τα περιστατικά ανάφλεξης, τόσο στην πρώτη φάση κυκλοφορίας του Note 7, όσο και μετά από την ανάκληση και αντικατάστασή τους.

Το γεγονός έκανε ακόμα και τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Κορέας να παρέμβει, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γενικότερο πλήγμα στις εξαγωγές της χωράς. Η Samsung, εκτός από τον χώρο της τεχνολογίας, είναι επίσης παγκόσμια δύναμη στις ναυπηγήσεις πλοίων –από όπου προήλθαν και τα κεφάλαια ανάπτυξης του τομέα παραγωγής ηλεκτρονικών προϊόντων. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στις κατασκευές, τη διαχείριση θεματικών πάρκων και τις ασφάλειες, όντας συνολικά ο μεγαλύτερος πυλώνας της νοτικορεατικής οικονομίας. Τα έσοδά της να αντιστοιχούν στο 17% του εθνικού προϊόντος.

Και βέβαια το Note 7 δεν ήταν μία οποιαδήποτε συσκευή, αλλά το κορυφαίο της smartphone, στην ανάπτυξη του οποίου είχαν επενδυθεί σημαντικοί πόροι. Γεγονός που πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά γύρω από την καθοριστική αστοχία και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος.

«Για την ασφάλεια των καταναλωτών, σταματήσαμε τις πωλήσεις και ανταλλαγές του Galaxy Note 7 και κατά συνέπεια έχουμε αποφασίσει να σταματήσουμε οριστικά την παραγωγή του. Συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς για να διερευνήσουμε τα περιστατικά που αναφέρθηκαν πρόσφατα και αφορούν το Galaxy Note 7. Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η βασική προτεραιότητά μας, η Samsung θα ζητήσει από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τους συνεργάτες λιανικής σε παγκόσμιο επίπεδο να σταματήσουν τις πωλήσεις και τις ανταλλαγές του Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε ενδελεχώς με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση της κατάστασης. Οι καταναλωτές, που έχουν είτε ένα αρχικό Galaxy Note 7 είτε μια συσκευή αντικατάστασης Galaxy Note 7, θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τη συσκευή, να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Samsung στα τηλέφωνα 801 11 7267864 (από σταθερό), 210 6897691 (από κινητό) και στην Κύπρο στο τηλέφωνο 800 94000 (από σταθερό), για να ενημερωθούν για τις επιλογές που διαθέτουν σχετικά με τη συσκευή τους Galaxy Note7», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Samsung Greece.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σε πρώτη φάση το κόστος από το πρόγραμμα επιστροφής όλων των Note 7 θα κοστίσει στη Samsung 17 δισ. δολάρια. Μεγαλύτερες είναι ήδη οι απώλειες από την πτώση της μετοχής της διεθνώς. Μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις, η μετοχή της Samsung βρέθηκε να υποχωρεί 9,9% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχοντας κλείσει την Τρίτη με πτώση 8% στη Σεούλ. Και είναι βέβαια ακόμα νωρίς να εκτιμηθεί το κόστος του πλήγματος στη φήμη της εταιρείας, που διατηρεί σταθερά τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα