Κλείνει και επίσημα η λειτουργία του PSN Store για τα PS3, PS Vita και PSP

Κλείνει και επίσημα η λειτουργία του PSN Store για τα PS3, PS Vita και PSP

Οι νέες αγορές για PS3, Vita και PSP στο PlayStation Store θα σταματήσουν και οι παίκτες δε θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν αγορές εντός του παιχνιδιού ή να εξαργυρώνουν wallet funds.

Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το PlayStation Store για το PlayStation 3 και το PSP στις 2 Ιουλίου 2021 και το PSN Store για το Vita στις 27 Αυγούστου 2021. Αυτή η είδηση ήρθε μέσω ενός email που αποστέλλεται στους πελάτες του PlayStation, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών του IGN.

Όπως αναφέρει το IGN, ένα blog στο PlayStation Support, οι πελάτες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν και να παίζουν παιχνίδια και βίντεο που αγόρασαν προηγουμένως και να εξαργυρώνουν παιχνίδια και κουπόνια PlayStation Plus.

Ωστόσο, οι νέες αγορές PS3, Vita και PSP θα σταματήσουν και οι παίκτες δε θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν αγορές εντός του παιχνιδιού ή να εξαργυρώνουν wallet funds του PSN στο PS3, το Vita ή το PSP μόλις κλείσουν τα καταστήματα.

Στο προαναφερθέν email, η εταιρεία αναφέρει ότι κλείνει τα αντίστοιχα καταστήματα PlayStation «σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε τους πόρους μας για το PlayStation Store στο PlayStation 4 και το PlayStation 5, γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία του πελάτη. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας σε αυτές τις πλατφόρμες όλα αυτά τα χρόνια.»

Το περιεχόμενο που έχετε ήδη αποκτήσει θα είναι προσβάσιμο μέσω της λίστας λήψεων στις αντίστοιχες συσκευές. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προθεσμίες, αν κάποιος θέλει ένα παιχνίδι για το PS3, το Vita ή το PSP που δε διαθέτει, τότε θα πρέπει να αγοράσει αυτούς τους τίτλους πριν από τις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Νέα για το επικείμενο κλείσιμο καταστημάτων της Sony για τα PS3, Vita και PSP αναφέρθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα από το TheGamer, αλλά η Sony παρέμεινε σιωπηλή, μέχρι φυσικά σήμερα. Οι ειδήσεις απογοήτευσαν τους φαν, αφού γνώριζαν ότι πολλά παλαιά παιχνίδια από την εποχή του PS1 και του PSP δε θα είναι πλέον διαθέσιμα μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια PlayStation μόνο ψηφιακά που  έχουν πλέον ημερομηνία λήξης. Επομένως, αν κάποιος θέλει να παίξει κάποια κλασσικά του PlayStation 1, τώρα είναι η ώρα να τα αποκτήσετε σε παλαιές κονσόλες PlayStation.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις                                                  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα