Με τη Smarthink ο έλεγχος της οικιακής κατανάλωσης βρίσκεται πλέον στα χέρια σου

Με τη Smarthink ο έλεγχος της οικιακής κατανάλωσης βρίσκεται πλέον στα χέρια σου

Σε μία εποχή που περιτριγυριζόμαστε από έξυπνα κινητά, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα αυτοκίνητα δεν γίνεται να μην φροντίζουμε να κάνουμε και το σπίτι μας πιο έξυπνο. Τώρα, με τη νέα υπηρεσία Smarthink ο έλεγχος της οικιακής κατανάλωσης βρίσκεται πλέον στα χέρια σου.

Ο αυτοματισμός είναι μια μέθοδος ή σύστημα ελέγχου μιας διαδικασίας από ηλεκτρονικές συσκευές που στοχεύει στο να μειώσει στο ελάχιστον την ανθρώπινη συμμετοχή. Πλέον η έλλειψη χρόνου καθιστά τη δημιουργία ενός συστήματος αυτοματισμού για το σπίτι απαραίτητο.

Τα οφέλη από τον έλεγχο διαφορετικών συσκευών και μηχανισμών, όπως φώτα, ανεμιστήρες, κλιματιστικά, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι πολλά. Γιατί ο αυτοματισμός προσφέρει αποτελεσματική, αλλά και οικονομική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού και παράλληλα μειώνει μεγάλο μέρος της σπατάλης.

Η Smarthink είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες. Η νέα υπηρεσία από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για καθέναν από εμάς, για κάθε νοικοκυριό και για κάθε σπίτι, αφού σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις τον δικό σου συνδυασμό έξυπνων συσκευών ανάμεσα από εννέα διαφορετικές κατηγορίες που θα μπορείς να ελέγχεις.

Με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης το σπίτι σου αρχίζει να σε “μαθαίνει” καλύτερα, καθώς πλέον αναγνωρίζει τις συνήθειές σου και προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες σου, προκειμένου να σου προσφέρει μέγιστη άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας και ασφάλεια.

Είναι σημαντικό βέβαια, να σημειώσουμε πως οι αλγόριθμοι της υπηρεσίας χρειάζονται δεδομένα μόλις μερικών εβδομάδων για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενώ ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος Smarthink.

Φυσικά και η υπηρεσία Smarthink απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου, για να έχουν όλη την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Προσφέρει μία νέα συνθήκη που έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητά μας, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης και ευκολίας. Με τη Smarthink αποκτάς μια σειρά από δυνατότητες και ευκολίες που προσφέρει το έξυπνο σπίτι: όπως για παράδειγμα το να απολαμβάνει άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας, αυτοματοποίηση, ασφάλεια και απομακρυσμένη διαχείριση.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το τελευταίο, δεδομένου ότι έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίζεις τις συσκευές και τους μηχανισμούς του σπιτιού σου εξ αποστάσεως. Ναι, καλά διάβασες. Μπαίνοντας στην εφαρμογή μπορείς να ρυθμίσεις ό,τι θέλεις, όποια ώρα θέλεις, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

Αν νομίζεις ότι τελειώσαμε με τις δυνατότητες που προσφέρει το πρώτο το 1ο Smart Home Οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για σπίτι κάνεις μεγάλο λάθος.

Εκτός όλων των άλλων που προαναφέραμε, για πρώτη φορά μέσω της εφαρμογής μπορείς να γνωρίζεις την κατανάλωση κάθε συσκευής, ενώ έχεις και τη δυνατότητα πρόβλεψης του μηνιαίου λογαριασμού σου.

Δε χρειάζεται να περιμένεις τον λογαριασμό για να μάθεις πόσο θα πληρώσεις, αφού γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τη συνολική του κατανάλωση. Μάλιστα, μπορείς να δει αν το κόστος της κατανάλωσής σου φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει, ενώ φροντίζει να σε κρατάει ενήμερο, ειδοποιώντας σε, μόλις φτάσει στο 80% και 100% του ποσού που έχεις θέσει ως όριο κατανάλωσης.

Η Smarthink είναι για όλους, κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως με την υπηρεσία επιτυγχάνεται πραγματική εξοικονόμηση ακόμα και για μια τετραμελή οικογένεια της τάξης του 19,8%, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί σε 8 μήνες να αποσβεστεί η αρχική επένδυση για την εγκατάσταση του συστήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version