Mighty TV: Κάν’ το όπως το Tinder

Mighty TV: Κάν’ το όπως το Tinder

Αν σας έχει προβληματίσει κατά καιρούς, η υπερπληθώρα των διεθνών τηλεοπτικών παραγωγών, ήρθε ένα νέο app που θα σας βοηθήσει να διαλέξετε σειρές με… προξενιό!

*του Κωνσταντίνου Δημόπουλου

Πολλοί από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την αναποφασιστικότητα που μπορεί να προκύψει όταν έχουμε να διαλέξουμε ποιο θα είναι το επόμενο τηλεοπτικό «αριστούργημα» που θα του αφιερώσουμε ώρες ολόκληρες από το καθημερινό μας πρόγραμμα ανάμεσα στο ευρύτατο περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στις υπηρεσίες streaming και τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Τώρα, μια νέα εφαρμογή δανείζεται μια δοκιμασμένη τεχνολογία (από το δημοφιλές dating app, Tinder) και την προσαρμόζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να τη χρησιμοποιήσετε για να βρείτε γρήγορα κάτι για να παρακολουθήσετε.

Το Mighty TV λανσαρίστηκε πρόσφατα, και υπόσχεται έναν εύκολο τρόπο για να βρείτε τόσο ταινίες όσο και τηλεοπτικά προγράμματα με βάση τις προτιμήσεις σας. Η εφαρμογή αναγνωρίζει με ποιες υπηρεσίες streaming και συνδρομητικής τηλεόρασης (για το κοινό τον Η.Π.Α. προς το παρόν) είστε συνδεδεμένοι, έτσι ώστε κάθε σύσταση να είναι κάτι που μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε αμέσως. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τους Bryan Slavin και Brian Adams, των οποίων η προηγούμενη startup που δημιούργησαν, η Admeld, πωλήθηκε στη Google για $400 εκατομμύρια.

«Σχεδιάσαμε ένα νέο αλγόριθμο για την εξατομίκευση της εφαρμογής, που μαθαίνει για σας σε πραγματικό χρόνο και έχει τη δυνατότητα να συνδυάσετε το γούστο σας με τους φίλους σας για να σας βοηθήσει να βρείτε το περιεχόμενο της προτίμησης σας μαζί. Με αυτόν τον τρόπο θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο ψάχνοντας και περισσότερο χρόνο βλέποντας το βίντεο που αγαπάτε», δηλώνει ο Adams.

Κατά τη δοκιμή της εφαρμογής, διαπιστώσαμε ιδιοις όμμασι πόσο γρήγορα το Mighty TV προσαρμόζει τις συστάσεις του με τις προτιμήσεις του χρήστη, ξεκινώντας από φαινομενικά «άκυρες» προτάσεις και φτάνοντας  μέσα σε λίγα λεπτά σε πραγματικά αξιοπρόσεχτες συστάσεις!

 

Για να τη δοκιμάσετε κι εσείς, θα πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή και να συνδεθείτε μέσω Facebook. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί σε ποιες υπηρεσίες streaming έχετε ενεργή συνδρομή (Netflix, Amazon Video κλπ.) αλλά και τυχόν αυτόνομες υπηρεσίες, κάτι που προς το παρών δεν έχει εφαρμογή επισήμως για τη χώρα μας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε ακόμα και ψηφιακές ενοικιάσεις ή αγορές (iTunes κλπ.) κατά το δοκούν.

Μόλις συνδεθείτε θα ακολουθήσει ένα σύντομο tutorial και στη συνέχεια θα σας παρουσιαστεί η πρώτη σύσταση. Αν το έχετε δει, σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά για να δηλώσετε αν σας άρεσε ή όχι. Αν δεν το έχετε δει, μπορείτε είτε να το αποθηκεύσετε στη watchlist με τα «υπόψιν» ή να σύρετε προς τα επάνω για να το απορρίψετε προς το παρόν.

Οι προτάσεις αρχίζουν γρήγορα να γίνονται ολοένα και περισσότερο χρήσιμες, και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να επιλέξετε τους τύπους των ειδών που προτιμάτε ή να εκτελέσετε οποιαδήποτε άλλη εργασία εγκατάστασης, ενώ μόλις βρείτε κάποια πράγματα που σας αρέσουν, είναι εύκολο να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε (εφόσον φυσικά έχετε συνδρομή με την αντίστοιχη streaming υπηρεσία), είτε με το κινητό ή το tablet σας, ή ακόμα και μέσω casting στην τηλεόρασή για να τα απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη.

Το Mighty TV είναι μια ακόμα επιτυχημένη άσκηση πάνω στη θεωρία που υπαγορεύει πως η αγορά πάντα θα έχει χώρο για τεχνολογίες που είναι εύκολα προσαρμόσιμες στις όποιες ανάγκες της. H αγορά των apps άλλωστε είναι αποδεδειγμένα ένας από τους επικερδέστερους τομείς της Πληροφορικής, αρκεί να έχει κανείς τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθει στον σοβαρό ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει.

Το Athens Tech προσφέρει όλα αυτά τα κατάλληλα εφόδια για να ανακαλύψει και ν’ αναδειχθεί κανείς στον τομέα, από προπτυχιακά τμήματα όπως το BSc (Hons) in Computer Science – Internet Computing, έως και μεταπτυχιακά για την απόλυτη εξειδίκευση πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητών τηλεφώνων όπως το MSc in Advance Software Engineering – Web and Mobile Applications. Η επιστήμη της Πληροφορικής αλλάζει καθημερινά, η εποχή σχεδόν απαιτεί καινοτομίες και νεωτερισμούς για να ξεχωρίσεις, το Athens Tech διαθέτει τα εργαλεία για να χτίσει κάποιος τα θεμέλια της καριέρας του.

Με αφορμή το Mighty TV, ρωτήσαμε τους ειδικούς συμβούλους του AthTech τη γνώμη τους για το πόσο σημαντική είναι η πρωτοπορία στη σύγχρονη πληροφορική σε σχέση με την εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων τεχνολογιών, καθώς και τις προτεραιότητες που δίνει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα;

Η Πληροφορική είναι μία νέα σχετικά επιστήμη η οποία έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα τα οποία έχουν αλλάξει τελείως τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας, πληροφόρησης, επικοινωνίας και διασκέδασης των ανθρώπων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς σειράς ανάπτυξης νέων και πρωτοπόρων τεχνολογιών η οποία συνεχίζεται στις ημέρες μας και θα συνεχίσει στο μέλλον. Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων εφαρμογών οι οποίες σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών δείχνουν το δρόμο για νέες και πιο βελτιωμένες εφαρμογές, κάτι που αποτελεί τη βάση για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη νέων και πρωτοπόρων τεχνολογιών Πληροφορικής έχει σαν βάση αυτό τον ανατροφοδοτούμενο κύκλο. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση νέων και συνεχώς βελτιούμενων εφαρμογών οι οποίες συντελούν στη βελτίωση των διαφόρων ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Το AthTech παρακολουθεί τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις στους χώρους της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και διοχετεύει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας στα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος σε Advanced Software Engineering το οποίο έχει σχεδιάσει με σκοπό την δημιουργία επαγγελματιών υψηλής κατάρτισης σε τεχνολογίες Πληροφορίας και Τηλεπικοινωνιών.  Τεχνολογίες όπως αυτές που παρουσιάστηκαν παραπάνω αποτελούν περιεχόμενο μαθημάτων που αφορούν ανάπτυξη εφαρμογών κινητών συσκευών καθώς και εφαρμογών Ιστού. Επιπλέον, μαθήματα όπως Αναλυτική Δεδομένων παρέχουν το απαιτούμενο υπόβαθρο για τη σχεδίαση αλγορίθμων οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τις ενέργειες χρηστών, να βγάζουν συμπεράσματα για τις συνήθειες και προτιμήσεις τους και να προτείνουν επιλογές οι οποίες να ταιριάζουν με το προφίλ που έχουν δημιουργήσει για αυτούς.

Η επιστήμη της Πληροφορικής αλλάζει καθημερινά, η εποχή σχεδόν απαιτεί καινοτομίες και νεωτερισμούς για να ξεχωρίσεις, το Athens Tech διαθέτει τα εργαλεία για να χτίσει κάποιος τα θεμέλια της καριέρας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα