Ο κοροναϊός φέρνει καθυστερήσεις στην παραγωγή των νέων iPhone

Ο κοροναϊός φέρνει καθυστερήσεις στην παραγωγή των νέων iPhone
iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max AP

Η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και συνεργάτες της Apple στην Κίνα, έχει παραδεχτεί πως ο κοροναϊός πιθανότατα θα επηρεάσει τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής των iPhone.

Η έξαρση του κοροναϊού στην Κίνα και οι ανησυχητικές διαστάσεις που τείνει να λάβει η εξάπλωσή του σε διεθνές επίπεδο δε γίνεται να μην επηρεάσουν και τον βιομηχανικό τομέα.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, η Apple είχε παραγγείλει την κατασκευή σχεδόν 80 εκατομμυρίων iPhone για το πρώτο εξάμηνο του 2020, με την πλειοψηφία εξ αυτών να αφορούν το iPhone 11 και περίπου 15 εκατομμύρια να προορίζονται για το iPhone 9 που θεωρητικά θα παρουσιαστεί το Μάρτιο του 2020. Είναι εξαιρετικά πιθανό ωστόσο ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή/και αναβολή στην περίπτωση του iPhone 9.

Συγκεκριμένα, η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και συνεργάτες της Apple στην Κίνα, έχει παραδεχτεί πως ο κοροναϊός πιθανότατα θα επηρεάσει τη λειτουργία της γραμμής παραγωγής. Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, κ. Terry Gou, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε το ενδεχόμενο να μην αφήσουμε τους εργαζόμενους μας να επιστρέψουν στην Κίνα μετά την αργία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς (Lunar New Year).»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα