Πλοίο χωρίς πλήρωμα θα διασχίσει τον Ατλαντικό

Πλοίο χωρίς πλήρωμα θα διασχίσει τον Ατλαντικό
Ψηφιακή οπτικοποίηση καινούριου και παλιού Mayflower. IBM Newsroom

Ένα πλήρως αυτόνομο ερευνητικό πλοίο πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα από τα πρώτα αυτόνομα διατλαντικά ταξίδια στον κόσμο.

Ξεκινώντας από το Plymouth στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, το πλοίο “MAS” θα ταξιδέψει στο Plymouth της Μασαχουσέτης, αφού περάσει έξι μήνες συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του ωκεανού, εξελίσσοντας την αυτοματοποίηση στο επιστημονικό πεδίο των θαλάσσιων ερευνών.

Το MAS θα ακολουθήσει την αυθεντική διαδρομή του θρυλικού πλοίου Mayflower, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 400 χρόνων από την πραγματοποίησή της.

Εκείνο το πλοίο αγκυροβόλησε στο Plymouth της Μασαχουσέτης το 1620 και μετέφερε μια ομάδα Προτεσταντών κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού.

Tο Mayflower II, ένα αντίγραφο του αρχικού πλοίου Mayflower που έφερε τους Προσκυνητές στην Αμερική πριν από 400 χρόνια, αγκυροβόλησε στο Plymouth της Μασαχουσέτης, καθώς επιστρέφει στο σπίτι μετά από εκτεταμένες ανακαινίσεις, 10 Αυγούστου 2020. AP


Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Promare, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός θαλάσσιας έρευνας, συνεργάστηκε με την IBM, μια παγκόσμια κοινοπραξία επιστημονικών οργανισμών για την κατασκευή του Αυτόνομου Πλοίου Mayflower (MAS).

Χωρίς πλήρωμα στο πλοίο, ο Andy Stanford-Clark, επικεφαλής τεχνολογίας της IBM στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξηγεί στο παρακάτω βίντεο, πώς ένας “καπετάνιος” Τεχνητής Νοημοσύνης θα σχεδιάσει την πορεία του πλοίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα