Pokemon Go: Και οι ασφαλιστικές στο κυνήγι των pokemon

Pokemon Go: Και οι ασφαλιστικές στο κυνήγι των pokemon
Bigstock

Νέο πεδίο δράσης στους παίκτες του pokemon και στις συσκευές τους βλέπουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει τις προσφορές για καλύψεις κλοπών και τραυματισμών μετά τα συνεχή ευτράπελα

Τα ατυχήματα με παίκτες του δημοφιλούς mobile game pokemon go, δεν αποτελούν πλέον είδηση. Άλλοι έχουν δεχτεί πυροβολισμούς, άλλοι έχουν τραυματιστεί πέφτοντας σε χαντάκια,άλλοι έχουν τρακάρει παίζοντας το παιχνίδι. Και μπορεί όλα τα περιστατικά να είναι τραγικά, αλλά για τις ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται ως ένα νέο πεδίο δράσης έχει ανοιχτεί μπροστά τους.

Την αρχή έκανε μια ασφαλιστική εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία που ασφαλίζει τις συσκευές των παικτών, δηλαδή smartphones και tablets, αρκεί να είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή του pokemon go. H ασφαλιστική καλύπτει τους παίχτες έναντι κλοπής, απώλειας ή ζημιάς ώστε οι παίχτες να παίζουν άφοβα. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική στο μήνυμα της αναφέρει: “Μην αφήσεις ένα ατύχημα ή μια ζημιά να σε εμποδίσει από το να τα πιάσεις όλα” καλώντας τους παίκτες να ασφαλίσουν τις συσκευές αρκεί να καταβάλουν 1,49 λίρες το μήνα.

Ασφαλίζουν και τους trainers

Αυτή την αρχική ιδέα πήρε και μια ασφαλιστική εταιρεία από τη Ρωσία που αντί να ασφαλίζει τις συσκευές, προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη στους ίδιους τους παίκτες του pokemon go. Τα στελέχη της ασφαλιστικής Sberbank που είναι και η μεγαλύτερη στη Ρωσία, δημιούργησαν ένα ασφαλιστικό πακέτο για τους παίκτες του παιχνιδιού προσφέροντας δωρεάν εγγραφή και κάλυψη ατυχήματος με αποζημίωση που μπορεί να φτάσει τα 800 δολάρια ή 50.000 ρούβλια Ρωσίας. Οι χρήστες του ασφαλιστικού πακέτου ωστόσο πρέπει να αποδείξουν πως έχουν υποστεί ατύχημα αναρτώντας φωτογραφία στην ιστοσελίδα της ασφαλιστικής.

 

Και στη Γερμανία που οι παίκτες των pokemon υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια, μια ασφαλιστική εταιρεία παρέχει καλύψεις από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το συμβόλαιο που θα συνάψουν οι παίκτες του παιχνιδιού θα έχει αυτόματη ελάχιστη διάρκεια 12 μηνών, και σε περίπτωση ατυχήματος θα καλύπτει εν μέρει τα έξοδα νοσηλείας και αποκατάστασης του παίκτη ενώ σε περίπτωση μόνιμης βλάβης δίνεται αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα