Πώς να ελέγξεις άμεσα αν ο Facebook λογαριασμός σου είναι στη λίστα της Cambridge Analytica

Πώς να ελέγξεις άμεσα αν ο Facebook λογαριασμός σου είναι στη λίστα της Cambridge Analytica

Ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να δείτε αν τα στοιχεία σας έχουν υποκλαπεί από την εταιρεία Cambridge Analytica

Η Facebook έχει ξεκινήσει ήδη την ενημέρωση των χρηστών για το ενδεχόμενο τα δεδομένα του λογαριασμού τους να είχαν περάσει στα χέρια της Cambridge Analytica ή άλλης εταιρείας που έχει αποβληθεί από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά αν έχετε αγωνία να μάθετε μήπως συμπεριλαμβάνεται και ο δικός σας λογαριασμός στα 87 εκατομμύρια που εκτέθηκαν, τότε υπάρχει πιο εύκολος και άμεσος τρόπος.

Αρκεί να πατήσετε σε αυτό το link για να μεταφερθείτε στην ειδική υποσελίδα του Facebook που σας απαντά αμέσως αν εσείς ή οι φίλοι σας είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το quiz με τίτλο “This Is Your Digital Life” που ανέπτυξε ο πανεπιστημιακός ερευνητής Dr. Aleksandr Kogan για λογαριασμό της Cambridge Analytica.

Υπενθυμίζουμε ότι η Facebook έχει αποβάλλει από το κοινωνικό δίκτυο ακόμη δύο εταιρείες και τις εφαρμογές τους, την AggregateIQ και CubeYou, με την πρώτη να συνδέεται άμεσα με την Cambridge Analytica και τη δεύτερη να ακολουθεί παρόμοιες πρακτικές για να συλλέξει δεδομένα χρηστών για να τα διαθέσει σε διαφημιστές.

Πηγή: 

Πηγή: techgear.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συγγνώμη Ζάκερμπεργκ "άργησε μια μέρα": "Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα"

Σκάνδαλο Facebook: Η EE "θωρακίζεται" και ετοιμάζει οδηγία για την προστασία των χρηστών

Έως και 2,7 εκατ. χρήστες στην Ευρώπη ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο Facebook

ADVERTISING

SHARE: