Ψηφιακός κόμβος στη Θεσσαλονίκη από την Microsoft και το ΑΠΘ

Ψηφιακός κόμβος στη Θεσσαλονίκη από την Microsoft και το ΑΠΘ
Η Microsoft στη ΔΕΘ Eurokinissi

Συμφωνία για τον πρώτο κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα υπέγραψε η Microsoft με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Τον πρώτο κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα δημιούργησαν στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ η Microsoft με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με συμφωνία που υπέγραψαν.

Μέσω του κόμβου θα προκύψουν δράσεις επιμόρφωσης (σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες) καθώς και η εκπόνηση μελετών και αναλύσεων γύρω από ζητήματα όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια του διαδικτύου, το blockchain και το διαδίκτυο των πραγμάτων.

Θα δημιουργηθεί επιπρόσθετα ενημερωτικό υλικό για προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες, ενώ θα παρέχεται και υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω των εργαλείων της Microsoft.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Microsoft έρχεται ως επιστέγασμα όλων των προσπαθειών και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ΑΠΘ. Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης, αυτόν τον ρόλο υιοθετούμε», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

 

Όπως ανέφερε, προγραμματίζονται μεγάλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα που δεν θα απευθύνονται μόνο σε φοιτητές αλλά και σε εργαζομένους του ΑΠΘ και ανθρώπους της πόλης.

“Εδώ λοιπόν στη Θεσσαλονίκη που όλοι μας αγαπάμε και που όλοι μας θέλουμε να δούμε ξανά να ανθίζει και να εξελίσσεται ανακοινώνουμε τη στρατηγική συνεργασία με το ΑΠΘ και δημιουργούμε τον πρώτο κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα”, σημείωσε η κ.Αντωνάκου, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία που σηματοδοτεί μια νέα εποχή σπάζοντας το κατεστημένο της αποξένωσης της ακαδημαϊκής γνώσης από την αγορά εργασίας, κάτι για το οποίο νομίζω ότι το ΑΠΘ, όπως επεσήμανε, αποτελεί φωτεινή εξαίρεση.

 

Στη συμφωνία και την τεράστια σημασία της αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με startuppers νωρίτερα κατά την περιήγησή τους στους χώρους της έκθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα