Samsung: Φέρνει πρώτη 8Κ τηλεοράσεις στην Ελλάδα. Πότε έρχονται και πόσο θα στοιχίζουν

Samsung: Φέρνει πρώτη 8Κ  τηλεοράσεις στην Ελλάδα. Πότε έρχονται και πόσο θα στοιχίζουν
Την ανάλυση 8K στις τηλεοράσεις φέρνει μέσα στον Οκτώβριο η Samsung στην Ελλάδα

Τις νέες συσκευές και τεχνολογίες της που θα ρίξει στην αγορά το επόμενο διάστημα παρουσίασε η Samsung στην έκθεση IFA. Το NEWS 24/7 ήταν εκεί

Η αγορά στην οποία είναι αναμφισβήτητη ηγέτιδα, αυτή της τηλεόρασης, αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Samsung. Η κορεατική εταιρεία παρουσίασε σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας IFA τα πρώτα μοντέλα με ανάλυση 8Κ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την σειρά Q900RQLED 8K που περιλαμβάνει την τεχνολογία 8KAIUpscaling. Διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη οθονών (65”, 75”, 82” and 85”), η SamsungQLED 8KTV θα διαθέτει διάφορα 8Kready χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της Real 8K Ανάλυσης, του QHDR 8K και του επεξεργαστή Quantum 8K, που έχουν δημιουργηθεί για να φέρουν στη ζωή πραγματική 8Κ ποιότητα εικόνας.

Έρχονται τον Οκτώβριο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 που παρακολούθησε την Συνέντευξη Τύπου της Samsung σήμερα το πρωί, στην Ελλάδα θα έρθουν τηλεοράσεις διαστάσεων 65″, 75″ και 85″ με τις πρώτες τοποθετήσεις να γίνονται μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου κάτι που σημαίνει ότι η Samsung είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει την νέα υψηλή ανάλυση στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τιμή για την συσκευή των 65″ αναμένεται ελαφρά κάτω των 5.000 ευρώ.

Χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Real 8K ανάλυση μπορεί να παράγει μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας 4,000 nit – ένα πρότυπο που πληρούν τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο. Το QHDR 8K υπό το πρότυπο HDR10+ προσφέρει τέλειες εκφράσεις χρωμάτων για ρεαλιστικές, ζωντανές εικόνες, ακριβώς όπως τις είχε κατά νου ο δημιουργός. Η τεχνολογία 8KAIUpscaling της σειράς Q900R που αναπτύχθηκε από τη Samsung με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα τόσο της εικόνας όσο και του ήχου – ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής – σε εξαιρετική ποιότητα 8K.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν στελέχη της Samsung Ελλάς στο NEWS 24/7 χάρη στην χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας ακόμη και το πρόγραμμα χαμηλής ανάλυσης που λαμβάνουν σήμερα οι τηλεθεατές στους δέκτες τους “αναβαθμίζεται” αυτόματα και πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό αυτό της ανάλυσης 8Κ στις νέες τηλεοράσεις.

Παράλληλα η Samsung ανακοίνωσε επίσης την TheWall, την οθόνη τελευταίας τεχνολογίαςMicro LED σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού. Πλήρως εξοπλισμένη με αυτόφωτη τεχνολογία προβολής και αρθρωτό σχεδιασμό, η οθόνη TheWall μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να αποφασίζουν τον τρόπο, με τον οποίο θα την ενσωματώνουν στο χώρο τους.

Τέλος, η Samsung παρουσίασε ένα νέο μοντέλο 49 ιντσών στη σειρά TheFrame, προσθέτοντας τη λειτουργία της εύκολης ανακάλυψης, που προσφέρει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε έργα τέχνης που είναι οργανωμένα με ειδικό τρόπο, ώστε να προβάλλονται στην οθόνη, χωρίς να είναι αναγκαία η αναζήτηση μέσα από χιλιάδες επιλογές. Ακόμη, η εφαρμογή TheFramesArtStore συνεχίζει να διευρύνεται, με περισσότερα από 850 έργα τέχνης από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους οργανισμούς τέχνης στον κόσμο, όπως το BerlinStateMuseum, το Victoria & AlbertMuseum και την Tate.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα