Σχεδόν διπλάσιοι οι χρήστες που έπεσαν "θύματα" στο σκάνδαλο Facebook - Cambridge Analytica

Το logo του Facebook
Το logo του Facebook AP

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο της κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook, αφού οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου παραδέχονται τώρα ότι η διαρροή άγγιξε 37 εκατ. περισσότερους ανθρώπους από ότι είχε αρχικά εκτιμηθει

Το Facebook ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica ενδέχεται να είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και όχι μόνο 50 εκατομμυρίων, όπως ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

"Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών –οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ– αποκτήθηκαν αθέμητα από την Cambridge Analytica", ανέφερε η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Την πληροφορία αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του τεχνολογικού τομέα του Faceboo Μάικ Σρέπφερ, σε μια ανάρτησή του που αφορούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η εταιρεία προκειμένου να περιορίσει την πρόσβαση τρίτων στα προσωπικά δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Τον περασμένο μήνα το Facebook παραδέχτηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία "εκατομμυρίων" χρηστών κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica, μιας εταιρείας που μεταξύ άλλων είχε εργαστεί και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2016.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάνδαλο Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει στο Κογκρέσο στις 11 Απριλίου

Ο Έλληνας του σκανδάλου του Facebook αποκαλύπτει πώς γίνεται το "φακέλωμα"

ADVERTISING

SHARE: