Σκάνδαλο Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει στο Κογκρέσο στις 11 Απριλίου

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο του Facebook
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα καταθέσει στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο του Facebook AP

Υποκύπτοντας στις πιέσεις και την κατακραυγή, ο ιδρυτής και επικεφαλής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα καταθέσει ενώπιον των βουλευτών, για το σκάνδαλο με την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δέχθηκε να καταθέσει στις 11 Απριλίου ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο του Facebook, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από βουλευτές.

Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) της 11ης Απριλίου ενώπιον της επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής, επιβεβαίωσαν ο ρεπουμπλικανός πρόεδρός της Γκρεγκ Γουόλντεν και ο δημοκρατικός Φρανκ Παλόουν που είναι μέλος της.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η κατάθεση του Ζάκερμπεργκ «θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν καλύτερα τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα τους στο Ίντερνετ». «Εκτιμάμε το γεγονός ότι ο Ζάκερμπεργκ δέχεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και βιαζόμαστε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας στις 11 Απριλίου», δήλωσαν οι κοινοβουλευτικοί.

Δεν θα είναι η μοναδική ανάκριση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ από το Κογκρέσο, όπου η υπόθεση της Cambridge Analytica έχει προκαλέσει σκάνδαλο. Η εταιρεία, τις υπηρεσίες της οποίας είχε μισθώσει το 2016 η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Ο νεαρός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις 10 Απριλίου στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, δίπλα στους επικεφαλής της Google Σαντάρ Πιτσάι και του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ.

Η συμμετοχή του δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως σύμφωνα με δήλωση της δημοκρατικής γερουσιαστή της Καλιφόρνιας Νταϊάν Φάινσταϊν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει κατ' αρχήν δεχθεί να καταθέσει και στη Γερουσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομολογία Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο του Facebook: Θα χρειαστούμε χρόνια να λύσουμε το πρόβλημα

Ο Έλληνας του σκανδάλου του Facebook αποκαλύπτει πώς γίνεται το "φακέλωμα"

ADVERTISING

SHARE: