To πρώτο smartphone με 8 Gb RAM έρχεται από την Asus

To πρώτο smartphone με 8 Gb RAM έρχεται από την Asus
cof cof

Η επαυξημένη πραγματικότητα στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων αλλάζει τα δεδομένα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Λας Βέγκας αποστολή, Παναγιώτης Μαρκίδης

Ο ανταγωνισμός των specs, των τεχνικών χαρακτηριστικών κάθε ηλεκτρονικής συσκευής, περνά όπως φαίνεται σε επόμενο στάδιο, με νέα φαβορί να εμφανίζονται σχεδόν από εκεί που δεν το περιμένεις.

Έτσι, η ταϊβανέζικη Asus, γνωστή για τους υπολογιστές της και λιγότερη γνωστή μέχρι πρότινος για τα smartphones που κατασκευάζει, κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας δύο τηλέφωνα που θυμίζουν καθαρόαιμα κούρσας!

Το ένα με μνήμη 8 Gb RAM, όσο δηλαδή και ένας καλά εξοπλισμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής, είναι το Asus ZenFone AR, το πρώτο smartphone που υποστηρίζει τις Virtual Reality (Daydream) και Augment Reality (Tango) πλατφόρμες της Google, συνδυάζοντας σε μια φορητή συσκευή την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Εφοδιασμένο με τρεις διαφορετικές κάμερες και αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την κίνηση, το βάθος και τη θέση των αντικειμένων στον χώρο, ουσιαστικά κάνουν μια τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο και έτσι μέσα από την (5,7 ιντσών QHD, 1440x2560p) οθόνη μας εισάγουν στη μαγεία του επαυξημένης πραγματικότητας.

cof cof

 

Οι εφαρμογές της σχετικής τεχνολογίας μπορεί να είναι πολλές, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της εικονικής απεικόνισης επίπλων μέσα στον πραγματικό χώρο ενός δωματίου ή (σε συνεργασία με τη Gap) την τρισδιάστατη προβολή ρούχων, τα οποία εμφανίζονται μπροστά μας, σε κανονικές αναλογίες με βάση το νούμερο που έχουμε ζητήσει, όπως θα τα βλέπαμε στη βιτρίνα ενός φυσικού καταστήματος – εφαρμογή που δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Και έχοντας πάρει ήδη, με το Pogemon Go, μια γεύση από τους ορίζοντες που ανοίγει στον χώρο του παιχνιδιών η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, είναι προφανές ότι συσκευές όπως αυτή δείχνουν τον δρόμο της εξέλιξης του mobile gaming.

Η βασική κάμερα του Asus ZenFone AR ενσωματώνει τον κορυφαίο mobile CMOS φωτογραφικό αισθητήρα της Sony (IMX318) με χωρητικότητα 23 Mpixel και χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία λήψης που παρουσίασε η Google με το Pixel smartphone, συνδυάζοντας τέσσερα καρέ για τη δημιουργία μίας εικόνας. Η παρουσία του Snapdragon 821, του επεξεργαστή που η Qualcomm σχεδίασε για να υποστηρίξει ειδικά το Google Tango ήταν αναμενόμενη, όπως και η νεότερη έκδοση του Android (Nougat).

cof cof

 

Μαζί, στο Λας Βέγκας και το CES η Asus παρουσιάζει και το ZenFone 3 Zoom, το οποίο ενσωματώνει κάμερα με δύο φακούς, αμφότεροι με αισθητήρα 12 Mpixel και διάφραγμα f1.7, αντίστοιχο με αυτό του Galaxy S7. Η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι ότι πρόκειται πραγματικά για ένα από τα κορυφαία σήμερα smartphones στον τομέα των φωτογραφικών επιδόσεων, με 2,3x οπτικό ζουμ και 12x ψηφιακό, το οποίο εμφανίζει ανεκτό θόρυβο σε φυσιολογικές συνθήκες φωτισμού.

Ο ευρυγώνιος 13άρης αισθητήρας (της Sony) στη μπροστινή κάμερα, με διάφραγμα f2.0, είναι από τις κορυφαίες διαθέσιμες επιλογές για όσους λατρεύουν τις selfie. Η Asus περιγράφει το ZenFone 3 Zoom ως μια συσκευή που φτιάχτηκε με γνώμονα τις υψηλές φωτογραφικές επιδόσεις. Επίσης, είναι το πιο λεπτό smartphone (7,9 χιλιοστά) με μπαταρία 5.000 mAh. H Full HD οθόνη του είναι 5,5 ιντσών και προστατεύεται από Gorilla Glass 5. Φοράει των οκταπύρηνο Snapdragon 625, υποστηριζόμενο με 4 Gb RAM.

Το Asus ZenFone AR θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ενώ το ZenFone 3 Zoom αναμένεται κάπου μέσα στον Φεβρουάριο, χωρίς η Asus να ανακοινώνει για την ώρα τιμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα