Θα επισκεφθεί τον Εφραίμ ο Ιερώνυμος

Θα επισκεφθεί τον Εφραίμ ο Ιερώνυμος

Διαβάστε την ανακοίνωση στήριξης της Ιεράς Συνόδου προς τον προφυλακισμένο Εφραίμ

Παρά την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι το Άγιο Όρος υπάγεται στην πνευματική του δικαιοδοσία και ότι μόνο το Φανάρι έχει λόγο για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, η Ελλαδική Εκκλησία επανήλθε στο θέμα.  

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου, ανακοινώθηκε επισήμως ότι τις επόμενες ημέρες ο κ. Ιερώνυμος, θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ηγούμενο Εφραίμ, για να του εκφράσει εμπράκτως τη συμπαράσταση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

“Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ αυτάς θα τον επισθεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος”.

Άλλες αποφάσεις

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος,  αποφάσισε μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, την μείωση του χορηγουμένου “Συνοδικού επιδόματος” στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.

Επίσης εγκρίθηκε ο Προκαταρκτικός Πίνακας των Υποψηφίων Κληρικών, προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων, κατόπιν προτάσεως της Αρχιγραμματείας.

Για το θέμα της κακής οικονομικής καταστάσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφασίστηκε  να συγκροτηθεί Επιτροπή από Συνοδικούς Αρχιερείς και Υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού για να μελετηθεί διεξοδικά το θέμα και να υποβληθούν προτάσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα