Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 15 ατόμων για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 15 ατόμων για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας

Ένοχα κρίθηκαν 15 από τα 19 άτομα, που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε ένα από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη

Την ενοχή 15 ατόμων, που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβίασης, και την αθώωση άλλων τεσσάρων αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την Δευτέρα (01/07).

Το δικαστήριο μετέτρεψε την  κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε σύσταση συμμορίας, που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, με τον φερόμενο ως αρχηγό Γιώργο Πολυμέρη να καταδικάζεται σε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 5.200 ευρώ.

Κρίθηκε ένοχος για οργάνωση και διεύθυνση της συμμορίας, για απάτη μεγάλης αξίας, για τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε τρεις περιπτώσεις, για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε δύο περιπτώσεις.

Δύο κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας γιατρός, καταδικάστηκαν σε επτά και έξι χρόνια κάθειρξη ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκε φυλάκισης από 2,5 έως 5 έτη. Για έξι άτομα η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ για τους υπόλοιπους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Πληροφορίες από rthess.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα