Jet2 – TUI: Περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες το 2023 στην Ελλάδα – Από αρχές Απριλίου ξεκινά η σεζόν σε Ρόδο και Χαλκιδική

Jet2 – TUI: Περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες το 2023 στην Ελλάδα – Από αρχές Απριλίου ξεκινά η σεζόν σε Ρόδο και Χαλκιδική
Αεροσκάφος της TUI AP

Οι δύο μεγαλύτεροι tour operators της Ευρώπης ανακοινώνουν επέκταση των προγραμμάτων τους από τη Βρετανία προς τη χώρα μας για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Τα πρώτα σημαντικά θετικά μηνύματα για την τουριστική σεζόν του 2023 στην Ελλάδα από την Βρετανική αγορά, φτάνουν από τους κορυφαίους ευρωπαίους tour operators, με την Jet2 να ανακοινώνει πάνω από 1,3 εκατομμύρια θέσεις και νέα δρομολόγια, αλλά και την TUI που ενισχύει τον προγραμματισμό της.

Ο επικεφαλής του ομίλου της JET2 Steve Heapy είχε ήδη από το Μάρτιο που μας πέρασε προαναγγείλει μέσω του NEWS 24/7 ότι το 2023 το πρόγραμμα της εταιρείας για την Ελλάδα θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένο, γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος από την Κέρκυρα που βρίσκεται αυτές τις ημέρες για επαφές.

Η Jet2, που αποτελείται από την αεροπορική εταιρεία Jet2.com και τον tour operator Jet2holidays διέθεσε για φέτος το καλοκαίρι 1,2 εκατομμύρια θέσεις σε πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο).

Από την Κέρκυρα όπου ο όμιλος της Jet2 παρουσιάζει το καλοκαιρινό πρόγραμμα του για το 2023 στη χώρα μας, ο CEO της χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα ως «εξαιρετικά επιτυχημένη», με το πρόγραμμα της να εκτελείται χωρίς ακυρώσεις και ανακοίνωσε αύξηση και επέκταση του προγράμματος για του χρόνου.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα της Jet2 για το 2023, περιλαμβάνει τρία νέα δρομολόγια προς Χανία, Σαντορίνη και Αθήνα (Μπρίστολ-Χανιά, East Midlands-Σαντορίνη και Stansted-Αθήνα) και 1,3 εκατομμύρια θέσεις, δηλαδή 8% περισσότερες από φέτος. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε η προσθήκη της Αθήνας ως προορισμού όλο το χρόνο, αλλά και η διεύρυνση της σεζόν σε Ρόδο και Χαλκιδική, καθώς και η αύξηση των πτήσεων σε Κέρκυρα, Ρόδο και Σκιάθο. Ο μεγαλύτερος προορισμός για την Jet2 το επόμενο καλοκαίρι θα είναι το Ηράκλειο Κρήτης.

Μεγαλώνει η σεζόν για Ρόδο και Χαλκιδική

Για πρώτη φορά η θερινή σεζόν του χρόνου θα ξεκινήσει στη Ρόδο και τη Χαλκιδική, από τις αρχές Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε η Jet2 θα αρχίσει να πετά προς τη Ρόδο από τις 2 Απριλίου και τη Χαλκιδική από την 1η Απριλίου, προσφέροντας επιλογές για πασχαλινές διακοπές στους Βρετανούς. Φυσικά οι πτήσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες και για ανεξάρτητους τουριστικούς πράκτορες. Η πρόωρη έναρξη του προγράμματος των πτήσεων της Jet2, ανταποκρίνεται στη ζήτηση που υπάρχει από Βρετανούς για διακοπές εκτός της καλοκαιρινής σεζόν, με αποτέλεσμα επιπλέον χιλιάδες θέσεις για το νησί της Ρόδου.

Οι πτήσεις αυτές θα εκτελούνται από δύο βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, από το Μπέρμιγχαμ (δύο εβδομαδιαίες πτήσεις Πέμπτη και Κυριακή) και από το Μάντσεστερ (δύο φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Παρασκευή). Η εταιρεία προτείνει επίσης μια μεγάλη επιλογή από ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στη Ρόδο από νωρίς για να υποδεχτούν τους Βρετανούς τουρίστες. Για την καλοκαιρινή περίοδο η Jet2.com και η Jet2holidays θα πραγματοποιούν πτήσεις και θα πωλούν διακοπές στη Ρόδο από τα αεροδρόμια Belfast International , Bristol , East Midlands , Edinburgh , Glasgow , Leeds Bradford , Newcastle και Stansted του Λονδίνου.

H Jet2 ενισχύει επίσης το πρόγραμμά της στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι του 2023, με τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών να ξεκινούν από την 1η Απριλίου από τα αεροδρόμια Stansted του Λονδίνου (πτήσεις Τρίτη και Σάββατο) και με εβδομαδιαία δρομολόγια Παρασκευής από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ από τις 7 Απριλίου.

Μάλιστα η εταιρεία έχει ετοιμάσει ήδη πακέτα και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα σχέδια της TUI από Βρετανία

Μετά την ανακοίνωση για το οριστικό κλείσιμο του περιφερειακού αεροδρομίου Doncaster Sheffield στη Βρετανία, η TUI ανακοίνωσε επιπλέον δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται από γειτονικά αεροδρόμια. Οι πρόσθετες εβδομαδιαίες πτήσεις θα είναι διαθέσιμες από τα αεροδρόμια Leeds Bradford, East Midlands και Manchester το επόμενο καλοκαίρι προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του ομίλου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Συνολικά, τα τρία αεροδρόμια θα προσφέρουν πτήσεις προς 54 προορισμούς σε 17 χώρες το επόμενο καλοκαίρι. Σε αυτές περιλαμβάνονται 67 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα που μεταφράζονται σε περισσότερες από 600.000 θέσεις.

Ανάμεσα σε άλλα η TUI, αυξάνει τις θέσεις σε 18 πτήσεις την εβδομάδα για την υποστήριξη των προγραμμάτων Marella Cruises στο Ντουμπρόβνικ, την Πάλμα, την Κέρκυρα και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα