Μισό εκατομμύριο Αμερικανοί τουρίστες θα έρθουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα

Μισό εκατομμύριο Αμερικανοί τουρίστες θα έρθουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα
Υπουργείο Τουρισμού

Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ μετά από 31 χρόνια.

Μια σημαντική ενέργεια για τον ελληνικό τουρισμό με την αμερικανική αγορά ολοκλήρωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράφοντας με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στη χώρα μας Geoffrey Pyatt Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού. Αποτελεί την επικαιροποίηση του προηγούμενου Μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών που υπογράφηκε πριν 31 χρόνια και σκοπός του είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού ώστε να αυξηθεί το διμερές εμπόριο ταξιδιωτικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με τα ταξίδια και τον τουρισμό, την προώθηση του τουρισμού και την καινοτομία και ψηφιοποίηση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού, τουριστικά στατιστικά στοιχεία, στοιχεία έρευνας, τουριστικής πολιτικής και εξελίξεων στην παγκόσμια τουριστική αγορά, συμπεριλαμβανόμενων νέων προϊόντων και υπηρεσιών τουρισμού, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και τη συνεχή αναβάθμιση στο πεδίο της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στην ομιλία του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών φαίνεται ήδη, αφού φέτος είναι η χρονιά που σηματοδοτείται από αριθμό ρεκόρ απευθείας πτήσεων με τις ΗΠΑ. «Εννέα πτήσεις καθημερινά, περισσότερες από 460.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις, φέρνουν τις δύο χώρες ακόμη πιο κοντά», υπογράμμισε. Όπως σημείωσε «H κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έθεσε στον πυρήνα της στρατηγικής της, την ενδυνάμωση της εταιρικής μας σχέσης με τις ΗΠΑ σε αρκετούς τομείς πολιτικής, περιλαμβανομένου και του τουρισμού. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο του στρατηγικού τους διαλόγου και της πολυδιάστατης και άψογης διμερούς συνεργασίας τους, υπογράφουν σήμερα το Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Τουρισμού, επικαιροποιώντας έτσι το προηγούμενο που υπογράφτηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία είναι 5ετούς διάρκειας και στοχεύει στην αύξηση του διμερούς εμπορίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών μεταξύ των δυο χωρών. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «Το πεδίο συνεργασίας μας αφορά επίσης στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη συνεργασία στον τομέα της ψηφιοποίησης, αλλά και στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση. Προχωράμε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με στέρεες συνεργασίες και με εγρήγορση για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων που ανακύπτουν, με καταληκτικό στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία και το κάθε νοικοκυριό».

Υπουργείο Τουρισμού

 

Από την πλευρά του, ο κ. Pyatt δήλωσε: «Η σημερινή τελετή υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης δεν είναι απλώς αντιπροσωπευτική της μεγάλης τουριστικής συνεργασίας ΗΠΑ- Ελλάδας, αλλά και της συνολικής διμερούς σχέσης, η οποία βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο των τελευταίων χρόνων. Είναι μια σχέση που βασίζεται σε κοινές δημοκρατικές αξίες που γεννήθηκαν ακριβώς εδώ, μόλις μερικά μέτρα από εμάς, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας.

Με περηφάνια ανακοινώνω ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν έως και 14 απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, προμηνύοντας μια πολύ καλή τουριστική σεζόν, σε μια αγορά με μεγάλη ζήτηση από Αμερικανούς τουρίστες. Καθώς οι αμερικανικές εταιρείες κρουαζιέρας ετοιμάζονται να υποδεχθούν το ελληνικό καλοκαίρι και οι αμερικανικές ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ανυπομονούμε να ανεβάσουμε την τουριστική μας συνεργασία σε υψηλότερα επίπεδα, προωθώντας νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και για τις δύο χώρες. Καλωσορίζουμε όλο και περισσότερους Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα, προβάλλοντας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η όμορφη χώρα», κατέληξε ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα