Ουγγρικός όμιλος αγόρασε ξενοδοχείο στο σταθμό Λαρίσης

Ουγγρικός όμιλος αγόρασε ξενοδοχείο στο σταθμό Λαρίσης
Το Oscar Hotel Athens youtube

Το ξενοδοχείο στο σταθμό Λαρίσης που αγόρασε ουγγρικός όμιλος είχε περιέλθει στην Εθνική Τράπεζα λόγω χρεών.

Το Oscar Hotel Athens πέρασε στα χέρια μεγάλου ουγγρικού ομίλου διαχείρισης ακινήτων. Το ξενοδοχείο που ήταν κλειστό τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται δίπλα στο σταθμό Λαρίσης και είχε περιέλθει στην Εθνική τράπεζα λόγω χρεών, από την οποία και το αγόρασε ο όμιλος Indotek.

Πρόκειται για την πρώτη κτηματομεσιτική αγορά του ξένου ομίλου στην Ελλάδα, ενώ σε ανακοίνωση του τόνισε ότι το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό μετά από πλήρη ανακαίνιση. Το Oscar Hotel διαθέτει 124 δωμάτια, εξωτερική πισίνα, μπαρ, εστιατόριο και αίθουσα συνεδριάσεων. Σύμφωνα με την Indotek, με την εξαγορά του Oscar Hotel Athens, ο όμιλος ολοκλήρωσε την πρώτη του συναλλαγή ακινήτων στην Ελλάδα. Η εξαγορά έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της εταιρείας, η οποία επιδιώκει τη διαφοροποίηση γεωγραφικά και ως προς τους τύπους ακινήτων, καθώς αναζητά συνεχώς πιθανούς επενδυτικούς στόχους στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην ουγγρική αγορά ακινήτων εδώ και δύο δεκαετίες και σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους διαχειριστές επενδύσεων της Ουγγαρίας. Το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει περισσότερα από 1,7 εκατ. τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και διαχειρίζεται περισσότερα από 30 κτίρια γραφείων και περίπου 100 αποθήκες, βιομηχανικές αίθουσες και πάρκα logistics.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, η Indotek εισήλθε επίσης στην αγορά εμπορικών ακινήτων και τώρα λειτουργεί πάνω από 20 εμπορικά κέντρα στη Βουδαπέστη και στην ύπαιθρο. Τα ακίνητα που διαχειρίζεται η Indotek φιλοξενούν πάνω από 3.500 ενοικιαστές. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στην Ουγγαρία, αλλά αναζητά επίσης επενδυτικές ευκαιρίες στις αγορές της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης. Αυτήν τη στιγμή ο όμιλος δραστηριοποιείται ή διερευνά τη δυνατότητα εισόδου σε 14 χώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα