Πάνω από 1,2 εκατ. ξένοι τουρίστες αναμένονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη – Οι Γερμανοί πρώτοι σε θέσεις

Πάνω από 1,2 εκατ. ξένοι τουρίστες αναμένονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη – Οι Γερμανοί πρώτοι σε θέσεις
Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Eurokinissi

Πρώτη σε ζήτηση η χώρα μας για διακοπές από τους Γερμανούς τουρίστες τον Οκτώβριο. Ικανοποιητικά κινούνται οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό.

Οι Γερμανοί τουρίστες κατακτούν το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς του Οκτωβρίου για τη χώρας μας, όντας και παραδοσιακά η πρώτη χώρα σε προγραμματισμένες αφίξεις σχεδόν σε όλους τους κύριους προορισμούς. Ο δεύτερος Φθινοπωρινός μήνας, που σηματοδοτεί και το τέλος της τουριστικής περιόδου του 2022, φαίνεται ότι κινείται καλά. Οι αεροπορικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί για τα διεθνή αεροδρόμια της Ελλάδας από το εξωτερικό και για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου να αγγίζουν το 1,2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι προγραμματισμένες θέσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας μέχρι της 16/10 από το εξωτερικό φτάνουν τις 420.000, με τους Γερμανούς να περνούν για πρώτη φορά φέτος μπροστά, ως η χώρα με τις περισσότερες θέσεις. Ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά οι Βρετανοί, ενώ σε παρόμοια νούμερα κινούνται οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Αμερικανοί.

Για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτώβρη έχουν προγραμματισθεί περίπου 200.000 θέσεις από το εξωτερικό, με πρώτη αγορά τη Γερμανία, που καλύπτει περίπου τις μισές από αυτές (87.000) και δεύτερη αγορά η Βρετανική με 33.000 θέσεις. Γάλλοι, Ολλανδοί και Ελβετοί θα περάσουν επίσης τις διακοπές τους τον Οκτώβριο στην Κρήτη, όπως και επισκέπτες από άλλες χώρες που καταγράφουν μικρότερα νούμερα. Καθόλου πτήσεις δεν υπάρχουν για Ηράκλειο από την Ρουμανία, τη Σουηδία και τη Σλοβακία.

Στη Ρόδο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είναι προγραμματισμένες πάνω από 135.000 θέσεις από το εξωτερικό, με πρώτους και πάλι τους Γερμανούς και τους Βρετανούς δεύτερους. Ίδιο σενάριο και για το ίδιο διάστημα και για την Κω που αναμένει περίπου 78.000 τουρίστες. Για την Κέρκυρα ο προγραμματισμός είναι στις 80.000 θέσεις από τις αρχές μέχρι και τα μέσα Οκτώβρη, που όμως η πρώτη αγορά παραμένει η Βρετανική.

Οι Γερμανοί στηρίζουν Ελλάδα και τον Οκτώβριο

Οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας δηλώνουν ότι οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο στις Μεσογειακές χώρες είναι καλές, με σταθερές τιμές και ικανοποιητική ζήτηση. Έρευνα του DPA που έγινε ανάμεσα σε μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες, έδειξε ότι πολλοί Γερμανοί θέλουν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα τον Οκτώβριο, ειδικά οικογένειες κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του επόμενου μήνα και θα κατευθυνθούν σε ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία και η Αίγυπτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του fvw Travel Talk, η TUI Γερμανίας δηλώνει ότι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως καθώς και η Τουρκική Ριβιέρα έχουν αυτή τη στιγμή πολύ καλή ζήτηση και συνεχίζουν την έντονη καλοκαιρινή τάση. Ο tour operator Alltours είπε ότι όποιος είναι ευέλικτος με τις ημερομηνίες και τους προορισμούς μπορεί να βρει «πραγματικές ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» για την Ισπανία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, εξακολουθεί να υπάρχει επαρκής ξενοδοχειακή και πτητική χωρητικότητα διαθέσιμη για όλους τους προορισμούς κατά τις φθινοπωρινές διακοπές.

Ο FTI δήλωσε ότι καλό είναι να αποφεύγονται οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής καθώς τα δημοφιλή ξενοδοχεία έχουν εδώ και καιρό γεμίσει.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και όσον αφορά τις τάσεις των τιμών για το φθινόπωρο, οι tour operators είπαν ότι οι αυξήσεις της τελευταίας στιγμής είναι απίθανες, δεδομένου ότι έχουν ήδη διαπραγματευτεί συμβόλαια ξενοδοχείων και πτήσεων πριν από πολλούς μήνες σε χαμηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version